• Skikken med å holde overdådige bryllupsfester, med alt det innebar av sløsing av mat, grep etter hvert slik om seg at det den ble oppfattet som et problem av kongemakten. På 1320- og -30-tallet utstedte kong Magnus Eiriksson flere forordninger som skulle innskrenke festenes omfang. Det ble forbudt å holde festene over mer enn èn dag, og strenge begrensninger ble innført for hvor mye mat og drikke det var lov til å servere. Hensikten var å forhindre at det gikk så hardt ut over matforrådene at det ble matmangel i løpet av vinteren.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTone NorenbergHanneKirsten LundDinaingar hHilde Merete GjessingPiippokattaEllen E. MartolSynnøve H HoelTorill RevheimBeathe SolbergTarjeiMartinePirelliIngvild SJulie StensethHilde VrangsagenAnniken LBeate KristinLars MæhlumHilde H HelsethTanteMamieLilleviAlice NordliMads Leonard HolvikDemeterOda Marie HLena512NorahMartine GulbrandsenSteinar HansenIreneleserBente NogvaMonica  SkybakmoenKristineEvaKaramasov11Kjell F TislevollOdd Hebæk