Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I boka blir Mykle-saken, et av de store slagene i kulturkampen på 1900-tallet, plassert i en bred idéhistorisk sammenheng. Den viser hvordan det norske samfunnet anno 1956 var preget av moralsk angst og opprør. De nye framstillingene av nakenhet og seksualitet i smusslitteratur, skjønnlitteratur og vitenskap utfordret ikke bare menneskesyn, ytringsfrihet og moral, men ble også oppfattet som en trussel mot selve samfunnsordenen. Har sak- og personregister.
Omtale fra forlaget
Da Agnar Mykles roman Sangen om den røde rubin ble publisert i 1956, var det norske samfunnet preget av moralsk angst og opprør. Tegneserier som Fantomet og Hoppalong Cassidy ble oppfattet som voldelige. Men det som først og fremst utfordret var de nye fremstillingene av nakenhet og seksualitet. Den tradisjonelle moralen var under angrep fra smusslitteratur, skjønnlitteratur og vitenskap. Det var ikke bare menneskesyn, ytringsfrihet og moral som var under press, det dreide seg om en trussel mot selve samfunnsordenen.
Da Norge mistet dyden er en ny fremstilling av et av de store slagene i kulturkampen på 1900-tallet. Mykle-saken blir her plassert i en bred idéhistorisk sammenheng. Samtidig kaster boken nytt lys over fremveksten av det liberale samfunnet i Norge.
Jan-Erik Ebbestad Hansen er professor i idéhistorie ved Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk, Universitetet i Oslo.
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788274774759
EAN 9788274774759
Omtalt tid Etterkrigstiden
Omtalt sted Norge
Omtalt person Agnar Mykle
Språk Bokmål
Sider 291
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketlitteraturteori, analyse etc.