Slik vann tar form

om mat, vin og drap på Sicilia

av (forfatter) og Jon Rognlien (oversetter).

Gyldendal 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.88 (8 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Per Christian Bakkens eksemplar av Slik vann tar form - om mat, vin og drap på Sicilia

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vigàta, Sicilia, på 1990-tallet. Silvio Luparello, en mektig entreprenør og fremstående politiker, blir funnet livløs under kompromitterende omstendigheter, bare tre dager etter at han ble valgt til fylkesleder for det ledende lokale partiet. Liket blir funnet på la mànnara, et område som er kjent for narkotikahandel og billig prostitusjon. Alt tyder på at han har dødd av naturlige årsaker, men enkelte små detaljer får inspektør Montalbano til å ønske et klarere bilde av hva som kan ha skjedd. Hvilken forbindelse med den døde har for eksempel et kostbart gullsmykke og en eksklusiv dameveske, etterlatt på la mànnara? Boken er den første om politimannen Salvo Montalbano.

Omtale fra forlaget

Slik vann tar form er første bok i en serie krimromaner om inspektør Salvo Montalbano. Bøkene, og TV-serien basert på dem, er blitt en kjempesuksess i Italia . og er oversatt til over 20 språk. Bøkene i serien har solgt over 10 millioner eksemplarer verden over. Vigàta, Sicilia, på 1990-tallet: Silvio Luparello, en mektig entrepenør og fremstående politiker, blir funnet død. Liket blir funnet på la mànnara, et område kjent for narkotikahandel og prostitusjon.Alt tyder på at han har dødd av naturlige årsaker. Men enkelte små detaljer får inspektør Montalbano til å tvile. «Utsøkt fra Sicilia.»Rolf Enger, Bergens Tidende«Camilleri skriver med både innlevelse og uanstrengt humor, som hjelper til i fordøyelsen av det til dels alvorlige stoffet.»Kurt Hanssen, Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788205392892

EAN 9788205392892

Serier Gyldendal krim Montalbano (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 3 3 0 0

Bokomtaler

"Slik vann tar form", Andrea Camilleri.
Fikk låne en bok av en venn som er gift med ei fra Italia. Bøkene, og TV-serien basert på dem, er svært poulærere der nede, bla fordi politimannen Salvo Montalbano fremstår som en samfunnstøtte - ikke alle med makt på Sicilia som er det. Rammene rundt skal være ganske realistiske, og oversetteren, Jon Rognlien, har lagt inn en liten forklaring på hvordan justisen på Sicila skal virke, samt en liten sosiometrise om personene som er med, bakerst i boka.Veldig greit altså. Les det først. Boka er utgitt i 1994, så det er jo gammel krim som ikke fokuserer alt på DNA-sjekking, mobilutskrifter, basestasjoner og gps-signaler. Befriende. Så var den på bare 170 sider. Fint det også, da rekker ikke politiet så mange heseblesende "nestenarrestasjoner".
Et morsomt grep var å lese om hva en søppelkjører, som er rimelig langt nede på rangstigen, tenkte etter å ha meldt inn en sak på telefon: Han liker å lese skuespill, og går i teateret når han har nok penger. Etter en tlf samtale til øvrigheten om noe myssefistisk, skrev han ned hvordan dialogen hadde gått, og konkluderte med at her var det noe muffens, for hvis dette hadde stått i en bok, eller fremført på en scene, ville det ikke være troverdig. Ja, det er vel sånn man blir hvis man leser mye og liker dialoger; litt opptatt av hva som faktisk blir sagt eller ikke. Har tenkt litt på det i valgkampen forresten. Godt valg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket