2019
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Matematikeren Alan Turing spilte en nøkkelrolle i å knekke tyskernes krypteringssystem Enigma og dermed hjalp de allierte å vinne andre verdenskrig. Ni år senere blir han funnet død i sitt hjem. Matematikeren Alan Turing blir funnet død etter å ha spist et eple som er dynket i cyanid. Først tror politiet at det er et selvmord fordi han ikke orket å leve med ydmykelsen etter en rettslig dom for homofili. Den unge kriminalbetjenten Leonard Corell, som selv alltid har vært interessert i avansert matematikk, begynner å stille spørsmål ved dødsfallet. Hvorfor valgte mannen å ta livet av seg med et forgiftet eple? Hvorfor har han en medalje som han har holdt skjult for alle? Hva var det egentlig han syslet med? Jakten på sannheten leder Leonard Corell til en av andre verdenskrigs best bevarte hemmeligheter. Litt etter litt begynner han å forstå hvordan Alan Turing tenkte, og blir dermed selv satt i livsfare under den kalde krigens paranoia. Syndefall i Wilmslow er en fengslende spenningsroman om Alan Turing. Mannen som skapte den første moderne datamaskinen, og som bidro til å forkorte andre verdenskrig, men som selv angivelig ble drevet i døden fordi han var homofil. «Smart og lærerik thriller» Svenska Dagbladet «Måtte den få mange lesere.» Expressen «Historien om Alan Turings liv er uimotståelig dramatisk.» Dagens Nyheter «David Lagercrantz har skrevet en fengslende hjernethriller.» Aftonbladet
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2017
Format Heftet
ISBN13 9788205499188
EAN 9788205499188
Serie Gyldendal pocket
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt tid Etterkrigstiden
Omtalt person Alan M. Turing
Språk Bokmål
Sider 423
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDe som er annerledes, tenker gjerne annerledes også.
I dramatikken og litteraturen er våre iboende motsigelser selve nerven. Det er derfor klisjeen og karikaturen er så grusom. De er for helstøpte.
Mysteriet er alltid større enn mysteriets løsning.
Når alle ser opp, bør man heller se ned eller til siden. Det gjelder å skille seg ut, ikke bare for å gjøre seg merkverdige, men fordi disse menneskene mente at bare den som stiller seg på sidelinjen, oppdager det som samtiden overser. Store begavelser har ikke tid til massepsykoser.
Jeg vil ha svar på like mye som alle andre, og jeg hater at folk, som de religiøse, kapitulerer overfor det som er vanskelig å forstå, men jeg tror at anstrengelsen ved det å lete hever verdien på det vi finner. Ja, egentlig er det jo selvsagt.