Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
En sjokkerende og inspirerende bok om ambisjoner, synd, skam og ekstase. Fortalt med glimt i øyet og ispedd utdrag fra tekstene til forrige århundrets største jazzhits. Blanding av fiksjon og fakta gjør dette til en forrykende historie om kvinnefrigjøring, musikk og showbiz.
Bokken Lasson booket sin egen soloturné fra Trondheim til Oslo i 1895 og gikk i dundrende underskudd, men endte som headliner på de største Vaudeville-scenene i Tyskland og Frankrike. Bessie Smith slo ned store mannfolk på fest, holdt seg med både elskere og elskerinner og solgte en million plater i 1923. Mae West ble satt i fengsel for å ha «fordervet ungdommens moral» med Broadwayforestillingen «Sex» på 1920-tallet. Josephine Baker dro fra jobben som klovn i USA for å bli megastjerne i Paris og spion for den franske regjeringen under 2. verdenskrig. Tyske Marlene Dietrich, var biseksuell, levde i et åpent ekteskap og spilte på sag for amerikanske tropper i Nord-Afrika. Edith Piaf skrev selv tekstene til sine aller største hits, ble mor som 16-åring og var manager for flere av sine elskere. Billie Holiday sjefet over bandet til Count Basie, gikk rundt med boxer i bånd og skapte bevisst imaget som ensom, såret kvinne. Marilyn Monroe var den første kvinnen som startet sitt eget produksjonsselskap og ble verdens best betalte filmskuespiller som 29-åring.
Forestillingen Stardust spilles 1.-3. og 15.-17. juli på Chat Noir Teater, og billetter kan nå bestilles på:
https://chatnoir.no/forestillinger
Forlag Pitch forlag
Utgivelsesår 2021
Format Innbundet
ISBN13 9788293551782
EAN 9788293551782
Genre Biografisk litteratur
Omtalt tid 1900-tallet
Omtalt person Marilyn Monroe Mae West Billie Holiday Bokken Lasson Joséphine Baker Marlene Dietrich Edith Piaf
Språk Bokmål
Sider 445
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket