Skriften i vannet

av (forfatter) og Henning J. Gundersen (oversetter).

Gyldendal 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (35 terningkast.)

68 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Linda Rastens eksemplar av Skriften i vannet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

krim

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788205588073

EAN 9788205588073

Serie Blodstormen (1)

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted Stockholm

Språk Bokmål

Sider 479

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 15 12 4 1 0

Bokomtaler

Svenske John Ajvide Lindqvist er egentlig horror forfatter, og de fleste kjenner til La den rette komme inn, som også ble filmatisert.

En brutal midtsommer feiring
Nå prøver han seg som krimforfatter og Skriften i vannet er første bok i Blodstormen serien. Man blir kjent med tidligere politietterforsker Julia Malmros som nå er forfatter på fulltid. Hun får æren av å skrive den neste boka i Millennium serien, men får å kunne gjøre det, er hun nødt til å snakke med noen som kan en del om hacking, for å fremstille Lisbeth Sander som troverdig. På grunn av det, blir hun kjent med Kim Ribbing, som er en del år yngre enn henne. Han virker komplisert. Etter å ha skrevet første utkast, og etter slakting fra kvinnen som sitter på rettighetene av Millennium serien, er misfornøyd med hennes utkast, og etter at Julia gjør en dårlig opptreden på Tv, flykter hun til sommerhuset til ting blir rolig igjen. Men der rekker hun ikke å bli lenge, da noe fryktelig skjer som hun blir vitne til etter den fryktelige hendelsen. Hvem står bak og hva er motivet. Klarer Julia å la være og blande seg inn i saken, og blir det noen bok? Vil Astrid, jenta som overlevde denne tragedien, komme seg videre i livet?

Som første gang som krimforfatter gjør John Ajvide Lindqvist det bra. Boka er mørk, engasjerende og den består av flere aspekter. Man blir godt kjent med både Julia Malmros, Kim Ribbing og Julias eksemann, Jonny Munther, som fremdeles er i poltiet. Personlig likte jeg ham bedre enn Julia. Julia er litt for kaotisk å lese om, noe som er forståelig, da hun er i en vanskelig fase i livet.

En smule tungtrødd midtparti
Den er noe tungtrødd midtveis i handlingen, da dialog og hendelser oppleves som noe gjentakende, spesielt partiene mellom Julia og Kim. Sammen kan de irritere på seg en gråstein, men det har sin sjarm, det også. Så liker den uvanlige dynamikken de gir.

Synes at horror bøkene hans er mer fengende, minus La den rette komme inn som jeg ikke likte, men likte Menneskehavn og Håndtering av udøde veldig godt. Med Skriften i vannet beviser han at han kan behersker flere sjangere, og selv om Skriften i vannet aldri ble helt spennende. I stedet hadde den andre kvaliteter som gode karakterbeskrivelser og tar opp interessante temaer. Jeg leser gjerne neste bok.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Gyldendal, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Følte gjennom hele boken at jeg aldri kom på innspurten av historien, ble derfor heller ikke revet med i fortellingen. Har alle krimfaktorene på plass, men ble ikke revet med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En meget lovende begynnelse. Mennesker det var spennende å følge. Lovende plot! Og så ble alt gradvis dårligere. Spenningen forsvant i for meg meningsløse scener, blant annet hele avdelingen på Cuba. Med spenningen forsvant også siste rest av noen som helst troverdighet. Huff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle lese denne, han har jo skrevet noen mildt sagt veldig merkelige romaner tidligere! Men jeg begynte nå på den og det angrer jeg ikke på. Her er det action, dramatikk, kjærlighet, lidenskap, brutalitet og en smule groteskhet i en herlig blanding!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Svarte seil" av Rebecka Edgren Aldén
 • "Iskald død" av Eva Frantz
 • "Vennligheten" av John Ajvide Lindqvist
 • "Når sporene forsvinner" av Elina Backman
 • "Ensomt vitne" av Lisa Bjerre
 • "Hjemløs" av Trevor Wood
 • "Begravet" av Sharon Bolton
 • "Løvinnen - kriminalroman" av Sven Petter Næss
 • "Djevelpakten" av Max Seeck
 • "Under falkens vinger" av Anton Marklund
 • "Tyster - en Robert Vinter-roman" av Tore Aurstad
 • "300 grader" av Pernilla Ericson
Alle bokanbefalinger for dette verket