Enten så elsker du Wodehouse - eller så skjønner du ikke poenget!

P.G. Wodehouse var en britisk aristokrat og forfatter som på en spissfindig, elegant og suptil måte hang ut "sine egne".

Tilsynelatende banalt - ypperlig satire!


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Wodehouse è garantert å få meg i godt humør i hvert fall. Eg ler så eg griner av bøkene hans...med alle de totalt skrullete karakterene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest "Keiserinnen av Blandings"?
Den er etter min mening den beste (av de jeg har lest, da). Ubetalelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har slukt alt eg har kommet over av Wodehouse, uten at eg har heilt oversikt over alt eg har lest. Men, har lest om keiserinnen ja, og det è jo noe av det morsomste eg har lest. Eg è fryktelig begeistra for Bertie og eg då. Fyren må jo ha hatt en heit vannvittig fantasi. :O

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så artig at det er så mange Wodekouse-fan her!
Tidligere i livet følte jeg meg nærmest litt sær som leste disse bøkene, som jeg fant i bokhyllene hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

men wodedhouse er best på engelsk synes jeg. da får man best fram den britiske humoren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har du helt sikkert rett i! Jeg er litt "lat" når det gjelder å lese på fremmede språk. Ute av trening, så det koster meg litt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rart at denne mannen ikkje tok avstand frå fascismen. Eg las "The Girl on the Boat" for førti år sidan, og hugsar enno korleis eg lo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg innrømmer at jeg vet lite om personen Wodehouse. Jeg foretrekker ofte å ikke vite så mye om forfattere. I en del tilfeller opplevere jeg da at denne personen blir stående mellom meg og teksten, om du skjønner. Det avhenger selvfølgelig mye av hva slags informasjon det er snakk om, og hva slags bok.

Ble likevel litt nysgjerrig på Wodehouse og hans forhold til fascismen ...

"The Girl om the Boat" har jeg ikke lest. Skal prøve å få tak i den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forholdet hans til Hitler er omdiskutert. Her er ei side som forsvarar Wodehouse mot britiske skuldingar: http://www.pgwodehousebooks.com/war.htm

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken