Det går openbart ikkje an å seie at ei bok er skuld i sjølvmord likevel finn ein bøker hos forfattarar som tilsynelatande er så gjennomsyra med dysterhait og melankoli at ein må kunne spyrje om det er noko samanheng med litteraturen og forfatterens død. Vil her berre legge ut nokon bøker av fofatterar som har begått sjølvmord, ellers legg eg meg ikkje så langt inn i relevansen for kopling mellom litteraturen og sjølvmordet..


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 9 svar.

A Confederacy of Dunces passer på listen din. En av mine absolutt favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God refleksjon. Har du vurdert å legge inn Karin Boyes "Kallocain" i denne kategorien? Boka er en klar dystopi, og det ble siste hun skrev før hun døde for egen hånd...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forsøker å få tak i Aleksandr Nikolajevitsj Radisjtsjev "Reise fra St. Petersburg til Moskva". (Han drakk svovelsyre!) Denne hører muligens hjemme på din liste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en dyster liste. Hva med en gladliste? :) "Bøker som fikk meg til å humre-, dra på smilebåndet titt og ofte -inspirerte meg/ andre til å spre glede..." Håper seriøse bokelskere også kan sette pris på det som føles godt. Ellers, som jeg skrev til deg tidligere, har jeg ingen problemer med å se og verdsette all arbeidsinnsatsen du legger ned i dette :) Lykke til med listene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet om et tilfelle til og det er Sylvia Plath. Hun døde ved å åpner gasskranen på kjøkkenet i 1963.
Hun skrev boka "Glassklokken" og den har et selvbiografisk preg. Den handler om en kvinne med depresjoner over mange år og selvmordsforsøk bak seg og som til slutt gjennomfører det, slik forfatteren gjorde det.
Boka ble utgitt under psevdonymet Victoria Lucas og kom ut etter hennes død.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Amanda AIngeborg GConnieingar hEileen BørresenMonica CarlsenToveEli HagelundNorahLibraritas vLeseberta_23SverreHarald KMarianne  SkageMorten BolstadSynnøve H HoelIngunn SLars Johann MiljeAnn ChristinkntschjrldErlend Rødal VikhagenReadninggirl20Anne Berit GrønbechSiljeBjørn SturødLailaEvaJulie StensethGunillatonjekarinaSiljeKarin BergHildegretemorRufsetufsaAjiniakraEmilie GeistMangosaft45Tine SundalKirsten Lund