Dette startet sommeren 2010 som en liste over bøker (skjønnlitteratur og andre bøker) som har gitt meg kunnskaper om Egypt - og da først og fremst Kairo og Alexandria. I februar 2011 utvidet jeg listen til å omfatte bøker jeg ikke har lest, men som jeg har skaffet meg og skal lese, eventuelt ønsker meg. Den politiske omveltningen i Egypt gjør det enda mer aktuelt å skaffe mer kunnskap om dette spennende landet og folket. Både skjønnlitteratur, essays og annen litteratur kan kvalifisere til en plass på denne listen!


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Yacoubian-bygningen av Alaa Alaswany er jo også et must, fantastisk bok og også film.
Jeg tråler etter bøker om Egypt og midtøsten, en flott norsk bok er faktisk Naken I Hijab av Gunn Marit Nisja. For meg var det en sterk historie, en vandring på kjente stier i Luxor, en by jeg bare elsker. Deretter en ny lokalkunnskap som skremte meg noe, men som likevel ikke overrasker. Det var en nyttig bok for meg definitivt.
Ellers har jo Wilbur Smith skrevet en del fictionbøker fra Egypt som er fantastiske.
Har du ikke lest de 5 bøkene om Ramses så anbefales det også på det aller sterkeste, for meg var den en historiefortelling i romanform som ga meg masse :)
Jeg har også lest boken om Egypteren Sinuhe, den er også veldig opplysende og spennende, en murstein av en bok som krever masse konsentrasjon, men jeg er glad jeg har lest den og kommer nok til å ta den fram igjen.
Har akkurat anskaffet meg Araberne - historien om det arabiske folk og de første 18 sidene fanget iallefall :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Taha Husayns bok dukket opp i en brukthandel i vinter, hurra, den ligger og venter på å bli lest! Og Egypteren Sinuhé holder jeg utkikk etter, jeg har faktisk blitt tipset om den allerede. De andre må jeg sjekke ut - tusen takk for tips, Egypt er spennende, og jeg har bare så vidt begynt å skrape i overflaten....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant liste! Har notert meg eit par lovande titlar. Men eg vil anbefala ein forfattar eg sakna der: Nawal el Saadawi, egyptisk feminismes Grand Old Lady, trur eg ein kan seie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å ja - jeg har sett intervjuer med henne; sist i Nefise Özkal Lorentzens seneste(?) film. Jeg vil gjerne lese noe av Nawal el Saadawi - har du noen forslag, så tar jeg mer enn gjerne imot tips!!! Forresten: veldig hyggelig at du fant inspirasjon i listen min. Jeg på min side synes det er flott at den genererer flere tips tilbake til meg... :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den mest kjente boka av Nawal el Saadawi er "Firdaws: en kvninne på nullpunktet", men også "Imamnens fall" er verd å lesa! 1970-tals feministane "våre" hadde vel ikkje fullt så tøffe kampar å kjempa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott med noen titler, jeg har absolutt fått lyst til å lese Nawal el Saadawi nå! Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mahfouz sin Cairotrilogi bør også nevnes - litterære perler produsert av den første arabiskspråklige nobelprisvinneren i litteratur…!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har så fullstendig rett! Jeg bladde såvidt i den første boken i trilogien for mange - sikkert tyve - år siden, men den gang falt det ikke i smak. Nå, derimot! Jeg var innom biblioteket forleden helg, og ble faktisk sittende og lese flere kapitler av samme bok der. Nå fenget det! *(Ble ikke noe biblioteklån likevel, ettersom jeg så at jeg sannsynligvis ville få lest og levert tilbake i rett tid nå i sommer.) Kairo-trilogien skal jeg lese, vær sikker! Og da setter jeg bøkene opp på Egypt-listen min. (Jeg venter til jeg også kan skrive en kort kommentar om bøkene.) Mange takk for velplassert tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøpte første bind av Kairo-trilogien på loppemarked i dag, og leter nå forgjeves etter kommentarer om den her inne. Har du fått lest den, og i tilfelle ja - hva synes du om den? Jeg har også Midaqq-smuget av samme forfatter liggende ulest. Den har jeg sett litt blandede kritikker av, så den har foreløpig havnet et stykke ned på prioriteringslista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du må få med deg Alexandrakvartettet av Lawrence Durrel, Justine, Bathazar, Mountolive og Clea, 4 romaner som følger mennesker og sjebner i etterkrigstidens Alesxandra. Utrolig levende skilringer av byen i en tid som vel er forbi, men som sikkert er gjenkjennbar i dagens by. Uansett er det god litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - jeg leste visst et sted at Lawrence Durrells skildringer av Egypt var en innfødt egypter verdig: jeg skal absolutt sjekke ut Alexandriakvartetten, fører opp første bok på ønskelisten - faller den i (min) smak, havner den på denne listen etterhvert, skal du se. Tusen takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler deg "Egypteren Sinuhe" av Mika Waltari; rett og slett en strålende bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åja - den tittelen kjenner jeg, men du er visst den første som kan fortelle om den er lesverdig. Din anbefaling mottas med takk - jeg må få med "Egypteren Sinuhé" på ønskelisten min, forstår jeg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant liste, mange gode tips:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! - den skal fylles på, delvis ettersom jeg får lest ferdig de bøkene jeg allerede har, og delvis når jeg får anskaffet og lest bøker jeg har lyst på, men ennå ikke har fått tak i....

Åh - nå oppdaget jeg akkurat i profilen din at du skal flytte til Egypt til høsten - så spennende! Ja, da har du mange opplevelser foran deg - jeg syntes det var fantastisk spennende, selv om jeg bare var der i en uke... Men det var HELT uvurderlig å ha lest de tre bøkene jeg har øverst på listen min, da jeg ankom Kairo. Selv om det jo var skjedd STORE forandringer nærmest på alle plan, så ga det en bakgrunnskunnskap som gjorde det lettere å forholde seg til stedsnavn såvel som seder og skikker. Du kommer til å få kunnskaper og erfaringer som få andre nordmenn kan vise til - heldiggris!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kay NilsenTanteMamiePer HellemfornixEmilieskTorill Elisabeth RevheimBenedicte Sønsteby AndreassentuhamreStjernekastHarald KSteinar JøsokDolly DuckJulie StensethBente NogvaJeanetteHeidi Nicoline ErtnæsBenedikteAvaArcticDwarfGro Anita MyrvangNorahTom-Erik FallaKristinJohnny OlsenReadninggirl20Therese HolmBertybeaverkriekAnniken RøilTine SundalvaskeklutBrit HonningsvågMaritJohanneBerit B LieRune U. FurbergFrank Rosendahl Slettebakkentove NessYvonne JohannesenIngunn SAnneWang