Verden brenner, og vi kan alle bli bedre, aktive anti-rasister. Å lese skjønnlitteratur som gir et innblikk i hvordan det er å oppleve rasisme kan være et steg på veien. Mitt lille bidrag er et knippe bøker jeg har lest som omhandler rasisme, minoritetsopplevelsen og utenforskap. Alle bøkene er gode, men Sula, Disgrace og Unaccustomed Earth var utrolig gode! Videre planlegger jeg å lese flere svarte forfattere, bl.a Toni Morrison og Zora Neale Hurston. Andre forfattere jeg har lyst til å lese er Bernadine Evaristo, Ta-Nehisi Coates, Audre Lorde og Maya Angelou.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Fin liste! Dette er en liste hvor man kan grave videre i en tematikk og kunne se den fra flere sider. Jeg har lest noen av disse, men langt fra alle. Jeg fikk veldig lyst å foreslå denne lille perlen av en lyrikksamling inn på listen din: Hvitverk. Fantastiske dikt som beskriver nettopp denne tematikken på en slagferdig måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Jeg kjenner til Farrokhzad som svensk samfunnsdebatant, men aldri lest noe av henne. Skal gjøre det nå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KLibraritas vJan-Olav SelforsSol SkipnesFlettietteOleMonica  SkybakmoenSigrid NygaardTone Maria JonassenLars MæhlumJanaCtinaMarianne THeidi Nicoline ErtnæsJarmo LarsenIvar SandPirelliRandiAMarit HåverstadAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRufsetufsaJane Foss HaugenBjørg L.Øyvind BjørnerudalpakkaVersionMarianneTheaVibekeJodiAlice NordliIdaTone SundlandLinda LarsenGeir SundetAnneWangAnne Berit GrønbechHilde H  HelsethSvein Erik Francke-EnersenLeseaaseLene Andresen