født den 15. juli 1941 i Halden
Wikipedia
En mangeårig kringkastingsmann og forfatter
Notaker kan og regnes blant våre store Ibsen-kjennere.
Notaker skrev også forordet til faksimileutgaven 1993; Huusholdnings-bog indrettet efter den almindelige Brug i Norske Huusholdninger av Maren Elisabeth Bang (førsteutgave utgitt 1831)
Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England.
Han har valgt ut femti berømte kokebøker, som spenner over et tidsrom på 2000 år og er skrevet på 17 forskjellige språk. Dette er kokebøker som har hatt betydning i sin samtid. Foruten prøver på oppskriftene får vi bakgrunnsstoff om kulturelle forhold og forfatternes biografi. Men fordi denne tradisjonsrike og undervurderte litteraturen inneholder så mange merkverdigheter og uventede ingredienser, er Alle tiders kokebøker først og fremst blitt en spennende og underholdende bok.
Hanna Winsnes var en mangfoldig kvinne som gjorde mer enn å skrive kokebøker. Vi møter her mennesket Hanna Winsnes - barndom og ungdom, ekteskapet med teologen Paul Winsnes, forfatterskapet.
Notaker for seg vår mattradisjon gjennom tusen år, fra sagatidens kost via hverdagsfest hos Petter Dass til Asbjørnsens kokebok og dagens nye retter. Han ser på fattiges og rikes spisevaner, og den konstante vekselvirkningen mellom utenlandsk og innenlandsk, importert og egenprodusert mat.
Boka inneholder opplysninger, anekdoter, innfall og personlige minner om mat. Her får vi vite navnebetydninger, hvordan råvarer og retter er behandlet og tilberedt gjennom tidene m.m.