pseudonym: Emil Sinclair;
født 2. juli 1877 i Calw,
død 9. august 1962 i Montagnola, nær Lugano i kantonen Ticino, Sveits
Wikipedia


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Du bør lese Siddharta av Hesse. En liten perle, forholdsvis lettlest, kort men filosofisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan du fortelle litt om boken. Her inne er bare den engelske varianten registrert. Det er kun den jeg får opp på søking.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Under følger det som står i bokomtalen av min norske utgave som jeg kjøpte i pocketutgave på Libris til 29 kroner. Hvis du ikke finner den norske utgaven, se i boksamlingen min :-)

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen: Forfatteren fordyper seg i buddhismens visdom for å finne holdepunkter for sin egen modning. Historien om den søkende brahman Siddhartha skildrer et ungt menneskes frigjøring fra familie- og samfunnsmessige konvensjoner og utvikling fram mot et selvstendig liv. Sentralt i boken er erkjennelsen av at bevisstheten ikke overføres ved læresetninger, men bare erverves gjennom egen erfaring.

Omtale fra forlaget: Siddhartha (1922) er en bekjennelse til det naturlige og enkle liv. Pasifisten Hermann Hesse fordyper seg her i buddhismens visdom for å finne holdepunkter for egen modning. Ny utgave med innledning av Paulo Coelho Historien om den søkende brahman Siddhartha skildrer et ungt menneskes frigjøring fra familie- og samfunnsmessige konvensjoner - utvikling mot et selvstendig liv. Sentralt i boken står erkjennelsen av at bevissthet ikke overføres ved læresetninger, men bare kan erverves gjennom egen erfaring.Siddhartha er oversatt til en lang rekke språk, og den er blitt trykt i millionopplag i Japan og India (der den er oversatt til tolv dialekter!). Hermann Hesse (1877-1962) mottok Nobelprisen i litteratur i 1946.Hermann Hesse (1877-1962) var født i Sør-Tyskland, men flyttet i 1914 til Bern og ble sveitsisk statsborger i 1923. I 1911 besøkte han India, og han skulle etter dette føle seg mer tiltrukket av Østens mystikk enn av Vestens materialisme. Denne fascinasjonen ligger nedfelt i de fleste verkene hans, som f.eks. Steppeulven, Narsiss og Gullmunn og Glassperlespillet. Hesse ble hedret med Nobelprisen i litteratur i 1946.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du utelot min favoritt, Narsiss og Gullmunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De bøkene jeg har listet opp er de jeg har i bestilling. Boken du nevner kan du si noe mer om den. Alt jeg har å gå etter er kun overskriften.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde Mjelva