Har lagt merke til at det finnes mange interessante romaner om kong Arthur for ulike aldersgrupper. Når jeg sier "basert på" så mener jeg at kong Arthur og ridderne hans selv er med i handlingen. Her har jeg listet opp de jeg har lest i tilfeldig rekkefølge. Kom gjerne med tips hvis du vet om flere:)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

... og så har faktisk vår egen Sigrid Undset skrevet bøker om disse! Sjekk det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, skal ta en titt på både den og Avalon-bøkene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avalon-bøkene til Marion Zimmer Bradley. Arthur er riktig nok en bifigur, men det er fra samme universet. Hovedpersonen er Morgaine, som er heks i de klassiske mytene men her ganske sympatisk. Serien er også filma!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kolossen "Avalon" av Marion Zimmer Bradley er absolutt lesverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prisverdig tiltak! Du kan søke opp Geoffrey of Monmouths bøker (m.a. The History of the Kings of England). Pluss Fortellinger om kong Artur og ridderne av det runde bord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, jeg skal ta en titt på de bøkene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveig