Ingen hylle
Ingen lesedato
Omtale fra forlaget
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2017
Format E-bok
ISBN13 9788202527310
EAN 9788202527310
Genre Biografisk litteratur
Omtalt person Christine Otterstad Maria Otterstad
Språk Bokmål
Sider 185
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Det er vel ingenting som er mer vondt enn når barna våre sliter. Ei heller for Christine Otterstad som er mammaen til Maria. Maria som er plaget slik av angst at absolutt alt er skummelt fra tidlige barneår og langt opp i grunnskolen.
Jeg gråter litt over at det lille mennesket Maria sliter som hun gjør, men jeg gråter like mye over mamma Christine, som forsøker å gjøre absolutt alt for at datteren skal bli trygg i seg selv og ta del i det som for henne er så utrygt som kalles Livet.
Språket er enkelt og lettlest. Leseren får innblikk i Maria og det hun sliter med, ispedd mentale øvelser som kan gjøres.
Boka gir trøst og håp for alle andre som har en engstelig "Maria" i familien. Ingenting er vel mer belagt med skam og skyld enn når ungene sliter. Det er liksom gjennom ungene og det de gjør eller ikke gjør kvaliteten på foreldreskapet skal avgjøres og bedømmes i samfunnet vårt. For det er alltid foreldrenes skyld, er det ikke? Eller?
Heldigvis finnes det da bøker som bokstavelig talt forteller en annen historie. Som denne om Maria. Takk, Christine og Maria for at jeg fikk lese om deres erfaringer med angst og depresjoner. En rørende og viktig bok, med tanke på at det er mange unge som sliter i dag.
Terningen tørker tårene og blinker fire øyne mot en håpefull februarsol, som om ikke lenge vil beære oss med varmere stråler og vår i luften.
Fortjener en plass i bokhylla.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNoen mennesker kommer inn i livet ditt som en velsignelse, andre som en lekse.
La ungene få ta de skrittene de trenger. Det er ikke så farlig om skrittene er store eller små, bare det går fremover.
Følelsene i seg selv kan ikke gjøre deg noe som helst. Det er tross alt bare en følelse, som verken er håndfast eller konkret. En følelse er bare en gjest, den vil forsvinne. Det er hvordan du forholder deg til dine egne følelser som er avgjørende for hvordan du takler dem. Det er først når du gir en følelse mening, at den kan påvirke deg.
Det trengs en ydmyk og trygg lærer for å la eleven være eksperten, klare å lytte til eleven og la dette forme lærerrollen.