I Skyggen Av Bonaparte

av (forfatter).

Nasjonalforlaget Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Karin Jensens eksemplar av I Skyggen Av Bonaparte

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Frankrike

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Nasjonalforlaget

Format Hardcover

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

En mørk politiaffære fra 1806.

Handlingen i denne politiromanen eller kanskje like gjerne politiske thrilleren er lagt til året 1806. Napoleons grep om makten var ennå usikker like før han utropte seg til keiser samme år. Det vrimler av komplotter og ikke minst mistanker om komplotter og konspirasjoner, som leseren får beskjed om alt i innledningen. Flere spiller dobbeltroller for å sikre sine posisjoner hvis den politiske vinden skulle snu. Balzac legger den kompliserte intrigen til to gods langt fra Paris. Her dreier konflikten seg vel så mye om personlig nag og jordeiendommer som keiserlig makt, og den omfatter både adel og gamle revolusjonære. Handlingen kulminerer i en dramatisk rettssak før Napoleon selv griper inn.

Den norske tittelen ligger langt fra den franske originalen «Une ténébreuse affaire» som nærmest som kan oversettes med «en mørk affære». Enda merkeligere er at boka begynner med en frittstående novelle fra Robespierres terrorregime som kapittel 1. En grunn kan være å markere at i 1806 var rettsstaten gjenopprettet. Politiet kunne ikke uten videre arrestere folk uten saklig grunn, men hva med å plante bevis? Sånn sett kan boka kalles en tidlig kriminalroman, som er underholdende nok om ikke så dyptloddende som Balzacs mest kjente bøker på norsk.

Oversettelsen fra 1942 er ved Sten Sparre Nilson, mye seinere (1985) professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I Frankrike er viddets makt stor: vittigheter hørtes på skafottet og på slagmarken ved Beresina, og under rettsforhandlingene på den ytterste Dommens dag, vil sikkert en eller annen franskmann prøve seg med en vits.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Politifolk har mange vansker å kjempe med. De må få greie på alt det motstanderen kjenner til; og før de kommer til det riktige, er de nødt til å forutsette en mengde gale ting. Motstanderen tenker ustanselig på sin egen sikkerhet, politiet har sin faste arbeidstid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket