Spøkelseståken

av (forfatter), Endre Skandfer (forfatter) og Bjarte Agdestein (illustratør).

Egmont 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.05 (19 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Basilius Bibliothecarius' eksemplar av Spøkelseståken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Tegneserier

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Tegneserien tok Norge med storm i 2014. Det første albumet er kommet i fire opplag, har vunnet flere priser og blitt hyllet av kritikere. «Norske tegneserier blir aldri det samme igjen!» skrev anmelder Erling Fossen. Nå kommer det endelig et nytt album!

En søndagskveld, høsten 1964, må spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh rykke ut til Akersberget, sentralt i Oslo. Her ligger byens eldste bygning, Gamle Aker Kirke, omkranset av en dyster kirkegård. Nå sier vitner at de har hørt dype drønn fra berget, opplevd kirkegården innhyllet i en tykk, svovelstinkende tåke, og til og med sett skikkelser stige opp fra gravene! Etterforskningen blir en reise tilbake til byens opprinnelse, via det okkulte, og dypt, dypt ned under torva. Historie, religion, myter, vitenskap, så vel som alternativ vitenskap er noen av ingrediensene.

Spøkelseståken er bok 2 i serien om Jacob Krüger og Otto Krogh, spesialetterforskere i det topphemmelige Avsnitt for Mellomliggende Anliggender - AFMA. Handlingen er lagt til tidlig 60-tall, og AFMAS hovedkvarter ligger i en bunker under Storgata 10, midt i Oslo sentrum. Det er en tid med store teknologiske framskritt, kvinne- og ungdomsopprør, storpolitikk og trange herrebukser. Avsnittet tar for seg de sakene som faller mellom Forsvarets Etterretningstjeneste og Politiets Overvåkningstjenestes ansvarsområder. Noen har beskrevet serien som «X-Files i lusekofte».

Bokdetaljer

Forlag Egmont

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788242959966

EAN 9788242959966

Serie Krüger & Krogh (2)

Genre Agenter og spioner Historisk litteratur

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 65

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 10 4 0 0 0

Bokomtaler

Jeg er svært begeistret for tegnestilen, og enda mer begeistret for troen mot det historiske bakgrunnsmaterialet i bøkene om Kruger & Krogh. I bok nummer to er historien bedre og karakterene helere og mer troverdige. Håper det kommer mange flere bøker i serien!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg må tilstå at jeg er svært svak for tegneserier i såkalt fransk-belgisk tegneserietradisjonen, spesielt den retningen som kalles Comic-Dynamic, en dynamisk stil med spenstig strek og ofte runde, karikerte figurer, for eksempel med karakteristiske store runde neser.

De mest kjente figurene innen denne stilen er Asterix, Lucky Luke, VIggo og Sprint - kjente og kjære tegneseriefigurer som det stadig gis ut nye album av, også oversattt til norsk, mens vår egen Pondus er vårt mest kjente hjemlige eksempel på denne formen for tegnestil.

Trioen Kabíček, Skandfer og Agdestein er nå ute med bok nummer to i deres felles kjærlighetsprosjekt Krüger & Krogh, tegnet i nettopp denne stilen. De kommer egentlig fra reklamebransjen, men har dette som et felles hobbyprosjekt.

Duoen Jacob Krüger og Otto Krogh befinner seg også denne gang i sekstitallets Oslo, som agenter i den hemmelige etterretningstjenesten AFMA (Avsnitt for mellomliggende anliggender). De tar de sakene som ligger mellom Forsvarets Etterretningstjeneste og Politiets Overvåkningstjeneste.

Dette er oppfølgeren til den svært suksessfulle førsteboka «Brennpunkt Oslo» som kom i 2014. Fire år tok det altså å ferdigstille de vel 60 helsidene i denne fortellingen, og det skjønner man godt - dette er presisjonsarbeid på høyt nivå. Tegningene fra 60-tallets Oslo er laget på bakgrunn av nitidig reaserch, og spesielt de store panelene kan studeres som de reneste kunstverk i seg selv.

Historien er laget på bakgrunn av samme type research, og har bakgrunn i ekte myter fra Osloområdet. I dette tilfellet må de to etterforskerne opp til Gamle Aker Kirke for å undersøke mystiske lyder og hendelser fra kirkens gravsteder. Hva skjuler seg under bakken blant graver og gruver midt i Oslo? Mystisk!

Boka preges av god og kjapp dialog de to agentene imellom, der dynamikken først og fremst preges av den snerte og unge Krüger og den godt voksne og moralistiske Krogh. Det er et glitrende eksempel på tegneserie som ren underholdning, men gjort så til de grader gjennomført at ingen som elsker enten gode røverhistorier eller gode tegneserier kan komme unna!

Denne passer for alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker ikke lest for en leseutfordring - del 2


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nord og ned" av Ronald Kabíček
 • "Robin Hood - røverhøvdingen fra Barnsdale og Sherwoodskogen" av Tor Åge Bringsværd
 • "Hvem drepte Ibsen? - en bok om de fire store" av Øystein Runde
 • "Drabant - Vol. 3" av Øyvind Holen
 • "Berserk" av Øystein Runde
 • "Å, Josephine!" av Jason
 • "Operasjon Muskedunder" av John S. Jamtli
 • "Eliteserien - 20" av Frode Øverli
 • "Muffens" av Knut Nærum
 • "Dass" av John S. Jamtli
 • "Brennpunkt: Oslo" av Ronald Kabíček
 • "Sabotør - en røverhistorie fra krigsårene" av John S. Jamtli
Alle bokanbefalinger for dette verket