The Colors of Space

av (forfatter), Harry Shaw (narrator) og Audio Books by Mike Vendetti (publisher).

Audio Books by Mike Vendetti 2014 Audible Audio Edition

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Jostein Røysets eksemplar av The Colors of Space

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Lydbøker

Lesedato

2016

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Audio Books by Mike Vendetti

Utgivelsesår 2014

Format Audible Audio Edition

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Menneska har kolonisert ein liten bit av verdsromet, og i storsamfunnet «universet» er der også andre humanoide livsformer. Dei dominerande er Lhariane, som i kraft av at dei er dei einaste som kjenner teknologien for å reise raskare enn lyset har monopol på langtransport og dermed inntektene som kjem frå dette.

Ein ung, nyutdanna rompilot, Bart Steele, møter opp på Lhari-romskipshamna på jorda for å møte faren sin, som er venta på eit innkomande skip. I staden for faren dukkar det opp ein mystisk framand, som under dramatiske omstende gjev Bart informasjon om at både Bart og faren er i livsfare. Det viser seg at faren er innblanda i eit komplott for å skaffe seg informasjon om Lhari-teknologien. Dette er opptakta til ei heseblesande historie og ein fantastisk rundtur i galaksen vår. Undervegs blir det mindre og mindre klart kven som er ven og kven som er fiende, og kven som er dei snille og kven som er dei slemme.

Bradley har skrive ei ganske ålreit sci-fi historie her. Boka kom ut i 1963. I tillegg til at den er spanande så har mange (langt frå alle, dog ..) av skildringane ein viss naturvitskapleg substans. Men Doppler-effekten har ho tulla med, eit lite trekk for dette. (Når ein reiser mot ei stjerne i stor fart så vil lysspekteret blå-forskyvast, ikkje raud-forskyvast.) Stort sett var det likevel grei klasse over det meste.

Ein kan kanskje påstå at enkelte element av forteljinga sklei over i det litt naive eller opplagde. Det kan også hende at målgruppa for forteljinga var ungdomar. Men sjølv som godt vaksen hadde eg stor glede og moro av å høyre igjennom denne boka, og innimellom var der glimt av klasse. Eg høyrde denne som lydbok frå loyalbooks, det var heilt grei kvalitet på opplesinga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Do you really think that human--" the first Lhari spoke the word as if it were a filthy insult--"will have the temerity to come in by this ship?"

"No reasonable being can tell what humans will do," said the second Lhari.

Chapter One

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He had thought her perfect-painted face could not show any emotion except disdain, but it did. She looked at him in open, blank consternation.

Chapter Five

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket