Flåklypa

av (forfatter), Kjell Aukrust (illustratør) og Rolv Høiland (redaktør).

Helge Erichsens Forlag 1962 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jostein Røysets eksemplar av Flåklypa

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Eiga bok, lest 2013

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Helge Erichsens Forlag

Utgivelsesår 1962

Format Innbundet

Språk Bokmål

Sider 111

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Flåklypa Tidende er ein fantastisk parodi på lokalavisjournalistikk, og med islett av samfunssatire, og gjennom diverse notisar og reportasjar får ein får kjennskap til eit knippe herlege karakterar. Sykkelreperatør Reodor Felgen kjenner jo alle frå filmen Flåklypa Grand Prix, men i 1962-utgåva av Flåklypa Tidende er han langt frå den mest framtredende. Her er det styraren i Slidre Dampysteri, Ollvar O. Kleppevold, minkeigaren Jostein Kroksleiven, romkameratane Sindre Piltingsrud og herr Myrullsbraathen på Krokryggen gamleheim og sportsjournalisten Melvind Snerken med fleire som får små og store, vel, mest små, hendingar frå dagleglivet sitt bretta ut i avisa.

Det er berre å gi seg ende over over dei absurde situasjonene, treffsikre kommentarane og strålande typene som Aukrust tryllar fram. Ein tek vel ikkje munnen for full om ein kallar det ein kulturskatt? Det er uansett ein fest, rett og slett, å lese igjennom denne årgangen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Huden er den viktigste ting på menneskekroppen fordi den holder allting på plass! uttalte fotgjenger Gudleik Knotten lørdag, da han på minimal tid ble overkjørt tre ganger i rundkjøringen ved Østbanen. - Men alt blir en vane, sier den sympatiske fotgjenger fra Ramstadsletta undet en samtale med vår avis på Rikshospitalet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bergenseren Olram Slåpen, et bysbarn av komponisten Edvard Grieg, avfyrte ved 23.15-tiden i går kveld to skudd fra et dobbeltløpet Remington hagl-gevær mot et 16-linjers trefritt noteblad - og satte dermed punktum for sitt siste opus, "Jægermarsj for dobbeltstemmer".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Emanuel på farten

Horten, tirsdag:
Marineverftet i Horten fikk i går overraskende besøk av Emanuel Desperados som sterkt opphisset forlangte autogensveiseapparat og mørke briller - Utstyret ble omgående skaffet til veie, hvoretter Desperados tente sin Cadena og forsvant. Ifølge vår kilde i Horten, røkte gorillaen sigaren med metallhylsen på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For å imøtekomme kravet om en stabil værtype på Vestlandet, har sykkelreperatør Reodor Felgen i Flåklypa konstruert en paraply som kan regne hvis solen skulle bryte igjennom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket