Hydros historie 1905-2005

bind I-III

av (forfatter), Finn Erhard Johannessen (forfatter), Einar Lie (forfatter), Asle Rønning (forfatter) og Pål Thonstad Sandvik (forfatter).

Pax 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jostein Røysets eksemplar av Hydros historie 1905-2005 - bind I-III

Lesetilstand

Bruker denne som oppslagsverk

Hylle

Div oppslagsverk

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

De tre bøkene forteller historien om Hydro, Norges største industribedrift. Norsk Hydro ble startet i 1905, samme år som unionen med Sverige ble oppløst. Selv om kapitalen kom fra Sverige, Frankrike og Tyskland, ble Hydro et bilde på det nye Norges muligheter. Utgangspunktet var ingeniør Sam Eydes oppkjøp av norske fossefall og en ny, banebrytende prosess for framstilling av kunstgjødsel, utviklet under ledelse av fysikkprofessor Kristian Birkeland. Hydros historie speiler industriutviklingen i Norge fra gjødselproduksjon til aluminiums- og oljevirksomhet. Det er også en historie om menneskene i bedriften fra de første anleggssluskene, arbeiderne og ingeniørene på Notodden til generaldirektørene som har satt sitt markante preg på Norge de siste hundre årene. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Norsk Hydro ble startet i 1905, samme år som unionen med Sverige ble oppløst. Selv om kapitalen kom fra Sverige og Frankrike, ble Hydro et bilde på det nye Norges muligheter. Å våge å tenke stort er ledetråden fra Sam Eydes dristige og pågående utnyttelse av norske fossefall og Birkelands naturvitenskapelige talent til dagens store internasjonale engasjement. Hydros historie speiler industriutviklingen i Norge fra gjødselproduksjon til aluminiums- og oljevirksomhet, men det er også en historie om menneskene i bedriften fra de første anleggssluskene, arbeiderne og ingeniørene på Notodden til generaldirektørene som har satt sitt markante preg på Norge de siste hundre årene. De fem forfatterne har arbeidet med boka om Norges største industribedrift gjennom ti år. Historien om Hydro er samlet i tre store bind.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788253028354

EAN 9788253028354

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket