Glassregnbuen

et Robicheaux-mysterium

av (forfatter) og Hilde Lyng (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.43 (7 terningkast.)

31 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Jan Erik Olsens eksemplar av Glassregnbuen - et Robicheaux-mysterium

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

B-hylle

Lesedato

2020

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dave Robicheaux er tilbake i New Iberia, og har fått en av sine vanskeligste saker. Syv kvinner er drept i nabokommunen, og mye tyder på at det er en seriemorder som er på ferde, bortsett fra drapet på skoleflinke Bernadette, som ikke passer inn. Dette er den attende boka om Dave Robicheaux.

Omtale fra forlaget

Dave Robicheaux er tilbake i New Iberia og har viklet seg inn i den mest opprivende og vanskelige saken i karrieren sin. Syv unge kvinner er blitt brutalt drept i nabokommunen. Mye tyder på at en seriemorder er på ferde, men drapet på skoleflinke Bernadette Latiolais passer ikke inn: Hun var ikke et typisk hjelpeløst psykopatoffer. Robicheaux og hans beste venn, Clete Purcel, konfronterer Herman Stanga, en beryktet hallik og cracklanger som begge mennene forakter. Clete følger opp med å banke Stanga, foran øynene på flere vitner. Da Stanga senere blir funnet død, henger Cletes liv og karriere i en tynn tråd. I et idyllisk paradis som herjes av destruktive krefter stiger Glassregnbuen fram som James Lee Burkes hittil beste bok i serien om Robicheaux. Oversatt av Hilde Lyng OMTALE: «Burke skriver sørstatskrim fra Louisiana, og han gjør det så bra at han, som den eneste i verden, har vunnet tre Edgarpriser,» - Chris Tvedt til Dagsavisen «Jeg har tenkt meg godt om, men jeg kan rett og slett ikke komme opp med en eneste nålevende krimforfatter som kan måle seg med James Lee Burke. Og hovedgrunnen er at han faktisk er en stor forfatter. Dernest krimforfatter. Typene som befolker bøkene hans, er komplekse og sammensatte. De forandrer seg, slik menneskene gjør i det virkelige liv. Men det mest forunderlige med denne forfatteren, er hans evne til å få ulike stilarter til å smelte sammen til en prosa som er helt hans egen. Brutalt og hardkokt i dialogene, men med beskrivelser av ytre og indre landskaper, som er så vakre at man kan sitte og lese avsnitt om og om igjen.» - Ingvar Ambjørnsen, VG, terningkast 6 «James Lee Burke fortsetter å overraske. Glassregnbuen er den attende boken om politietterforskeren Dave Robicheaux, og den er en av de aller beste. Jeg vet ikke om noen krimforfatter som har holdt et så utmerket nivå gjennom så mange bøker med den samme hovedpersonen.» - The Times «Bare en helt spesiell forfatter klarer å fornye seg i sin attende bok, og Burke gjør dette med en utgivelse som kan være den beste i hele serien. (...) Nok en nydelig utførelse av en stadig vinner av Edgar Award-prisen, en bemerkelsesverdig fortsettelse på en av USAs beste krimserier.» - Library Journal «Fantastisk spenning som leder til en gripende finale, et tekstlig mesterverk.» - Booklist

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788241906640

EAN 9788241906640

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Louisiana

Språk Bokmål

Sider 508

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 4 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Creole Belle" av James Lee Burke
 • "Verdens lys" av James Lee Burke
 • "Maskerade" av Gayle Lynds
 • "Varulvens død" av Craig Thomas
 • "Pegasus" av James Lee Burke
 • "Black cherry blues" av James Lee Burke
 • "En morgen for flamingoer" av James Lee Burke
 • "Sangen om Jolie Blon" av James Lee Burke
 • "Sunset-ekspressen" av James Lee Burke
 • "Cadillac jukeboks" av James Lee Burke
 • "Den svarte Medusa" av Scott Mariani
 • "Mosebokmysteriet" av Tom Knox
Alle bokanbefalinger for dette verket