Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka har oppskrifter på retter med fisk og skalldyr og beskriver bl.a. hvordan man fileterer forskjellige typer fisk, åpner østers og kamskjell, rensker krabber og har trinn for trinn-forklaringer på hvordan man lager sashimi og maki. Den har også et kapittel med fakta bl.a. om forskjellige typer fisk som er typiske for norske farvann.
Omtale fra forlaget
Norsk sjømat er i verdensklasse og derfor har Drivkraft forlag sammen med Gastronomisk Institutt gått sammen for å markere den norske sjømatkulturen nasjonalt og internasjonalt. .Den beste sjømaten fra kalde klare farvann i Norge. inneholder en eksklusiv samling oppskrifter fra tidligere OL- og verdensmestere og samtidig tar oss med på en kulinarisk reise gjennom norsk sjømathistorie og natur. Enten du er profesjonell kokk med ambisjoner om å overgå forventningene til dine gjester, eller du er en alminnelig sjømatelsker som ønsker å gi din familie et sunt og velsmakende måltid. Vi har hentet inn et hundretalls oppskrifter som baserer seg på førsteklasses råvarer fra norske farvann . alt fra laks og ørret til sild og makrell, torsk og kveite, reker, krabbe, hummer og kråkeboller. Norge har en unik historie som sjømatnasjon, med tusenårige tradisjoner for å levere sjømat til verdensmarkedet. Enten du vet mye eller lite om norsk fiskeri og sjømat fra før, har vi funnet fram og tilrettelagt høydepunkter og historiske linjer som vil inspirere deg til å lære mer.
Forlag Drivkraft forl. Gastronomisk institutt
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788299782074
EAN 9788299782074
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 395
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Beste norske kokebok 2011
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!