Den statiske mannen

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.08 (13 terningkast.)

47 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Eva Lavrikovas eksemplar av Den statiske mannen - roman

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Mine originalspråk

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om den 59 år gamle Victor Abel, som etter 30 års tjeneste i teknisk etat i Fredrikstad kommune bestemmer seg for å følge i fotsporene til The Static Man, en mann som har som jobb å stå stille på gaten som en statue. Han tar permisjon fra jobben og reiser sørover i Europa på jakt etter mening i livet.

Omtale fra forlaget

På mange måter er Victor Abel en usynlig mann. Han vekker ikke oppsikt på gaten i Fredrikstad, han lever et stille liv som ligningsfunksjonær, han er ugift, men finner trøst og glede i sin katt Sjampus. En tidlig sommerlørdag blir Victor Abel oppmerksom på en såkalt statisk mann i gågaten. En slik som stiller seg opp på folksomme steder . helt urørlig: «Han sto ubevegelig midt i gågata med et usedvanlig stirrende blikk, som fikk Abel til å føle seg gjennomlyst. En vag følelse av dårlig samvittighet veltet opp i ham sammen med en pirrende nysgjerrighet, som gjorde ham rent ut sagt glad. Hva var det den statiske mannen hadde oppdaget? Hvorfor stirret han så intenst på ham? Victor Abel var ikke en mann som var vant til å bli betraktet. Tvert imot. Han hadde ofte en ubehagelig følelse av at han ikke ble sett.» Møtet med den statiske mannen forandrer Victor Abels liv. Han tar sitt livs viktigste avgjørelse: han vil gjøre karriere som statisk mann. På en reise gjennom Europa skal Victor Abel . i en alder av nesten 60 år . endelig bli synlig! Den statiske mannen er en klassisk Klaus Hagerup-roman. Full av livsvisdom og omsorgsfull varme for de små menneskene.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788203193354

EAN 9788203193354

Omtalt sted Europa

Språk Bokmål

Sider 237

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 7 3 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

-De feilene jeg har gjort i dag, kommer jeg aldri til å gjøre igjen, og nå er det snart ingen flere feil å gjøre, hvis du skjønner hva jeg mener.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En sykdom kan ofte ta svært lang tid før den går over på den ene eller den andre måten. [...] Den tiden du er syk er jo en del av livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hør høstens bokprater! / Lesetips / BØKER OG LITTERATUR / STAVANGER BIBLIOTEK / - Sølvberget Kilde: www.stavanger-kulturhus.no Sølvberget, Stavanger kulturhus

Jeg prater først om hva bøker og lesing betyr for meg og hvordan jeg kobler det opp mot arbeidet mitt. Deretter bokprat, gjennomgang av 16 romaner og novellesamlinger av norske forfattere som fortjener å bli lest mer.... En ettermiddag om høsten / Mirjam Kristensen Tingene hennes / Vidar Sundstøl Visning / Lars Saabye Christensen Eg er mamma, eg skal vere god / Kjersti Kolbotn Forsvinne / Inghill Johansen Zurich / Wenche-Britt Hagabakken Tunnel / Markus Midre Eg kjem med toget / Ingrid Z. Aanestad Lyden av noen som dør / Brynjulf Jung Tjønn Den rettferdige / Helene Uri Siss og Unn / Inger Bråtveit De langtidsboende / Cathrine Knudsen Den statiske mannen / Klaus Hagerup Kjærlighet for viderekomne / Marianne Fastvold Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur En rekke avbrutte forsøk / Selma Lenning Aarø


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Herremannen - roman" av Klaus Hagerup
 • "Maratonherren" av Klaus Hagerup
 • "Sannhetens pris - Alexander L. Kielland" av Tor Obrestad
 • "Garasjeland - noveller" av Frode Grytten
 • "Lykke i Toscana - en mat- & vinreise i Chianti" av Klaus Hagerup
 • "Herr Leonard Leonard - roman" av Kjell Askildsen
 • "Månefjellet - roman" av Majken van Bruggen
 • "En liten historie om lengsel - roman" av Jens M. Johansson
 • "Hundeparken - roman" av Sofi Oksanen
 • "La nordlyset slette ditt navn" av Vendela Vida
 • "Verden utenfor - roman" av Marita Fossum
 • "Avdeling for grublerier" av Jenny Offill
Alle bokanbefalinger for dette verket