Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 81 til 90 av 1502 treff på dickens.

Her er det vel flere jeg vil anbefale, ikke minst alt av Dickens. Det gleder meg stort hver gang noen leser klassikere av dette slaget! Den boka jeg vil anbefale sterkest er vel Mikael Niemi's "Populærmusikk fra Vittula". En vanvittig historie, sorgmunter og hysterisk morsom. Denne boka burde få være medisin for alle norske sjeler i ubalanse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

47, - hvis man godtar forkortede barneutgaver av bøkene til Charles Dickens.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er fasit: (beklager at den er litt sen)

1 Forslag: - Prosessen av Kafka

Svar: Oliver Twist av Charles Dickens

Navnet til hovedpersonen er ganske tilfeldig: forstanderen oppkaller hittebarna i alfabetisk orden. En av karakterene betegnes konsekvent som medlem av en viss religiøs folkegruppe: Fagin kalles jøden.

2 Forslag: - Håvamål - Ringenes Herre (Tone L B, une point :P)

Svar: Ringenes Herre av J.R.R Tolkien

Den inneholder også noe tekst på verseform(sang, dikt): For eksempel historien om Tinúviel. Handlingen utspiller seg i Midgard: Jepps. Det gjør flere andre historier også, såklart. Bra gjetting dere andre.

3 Forslag: - Bibelen (bra, folkens! stine, Amalie, Tone L B, Andreas K-E)

Svar: Bibelen

Boken er kronologisk todelt: Det gamle og det nye testamentet. Det er omstridt om innholdet er fakta, fiksjon eller begge deler: Og diskusjonen pågår den dag i dag!

4 Forslag: Ingen! Hm. Hvis man leser nr 5 får man jo et hint til....

Svar: Anne Franks dagbok

Hovedpersonen beskrives i all hovedsak innendørs: Sånn er det når man må skjule seg. Kladden ble skrevet på en notisblokk: Som Anne kalte Kitty og ble svært glad i.

5 Forslag: - Mein kampf (stine, AnjaE)

Svar: Mein kampf av Adolf Hitler

Er fra samme århundre som boken over: Altså nittenhundretallet- litt vagt, men kunne ikke gå nærmere i detalj tenkte jeg. Er på samme tid en selvbiografi og et program for en politisk retning: derom enes de lærde!

6 Forslag: Ingen

Svar: Romeo og Julie av William Shakespeare

Handlingen utspiller seg i Italia: nærmere bestemt Verona. Slutten er tragisk, men gir håp for framtiden: De elskende dør, men familiene innser at noe er galt..

7 Forslag: - Artenes opprinnelse(Tone igjen)

Svar: Artenes opprinnelse av Charles Darwin

Boken omtales av forfatteren selv som et eneste langt argument: Og det er den da sannelig også, for hans syn, vel å merke. Oppfattes av mange som tidenes mest betydningsfulle bok innen faglitteratur: Den har dessuten blitt kåret til det i Norge, i 1997 skal vi tro Wikipedia.

8 Forslag: - Kamerat Napoleon av George Orwell(nära ögat!)

Svar: Animal Farm av George Orwell

Trekker paralleller til virkelige historiske hendelser: Nærmere bestemt hendelser som har med kommunismens og Stalins ankomst i det vi idag kaller Russland. Hovedpersonene er ikke mennesker: Derimot er de dyr!

9 Forslag: - Les miserables (Tone L B og Andreas K-E)

Svar: De elendige av Victor Hugo

Populært musikalstoff: Yes indeed! Sjekk ut der det er mulig. Handler blant annet om en politiinspektørs jakt på en tidligere fange: Javert jakter på Valjean. (si dét fort ti ganger)

10 Forslag: (og gode var de også! Tenkte ikke tanken) - Ole Brumm - Den stygge andungen

Svar: Silkesvarten av Anna Sewell

Navnet på hovedpersonen tilskrives utseendet: Den svarte, skjønne hesten. Boken, som er for barn, handler mye om moral og godhet: Og ikke minst om hvordan man behandler dyr.

Bra innsats, bokelskere! Grattis Tone Lilleenget By, med flest riktige svar :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kielland er ein klassikar - og held framleis mål. Romanane hans kan lesast som ei samla skildring av Stavanger på slutten av 1800-talet. Både borgarskap og dei meir folkelege samfunnslaga blir skildra på ein måte som ville vore Dickens verdig. Kielland har nett dei same eigenskapane - han maktar å skapa mytiske karakterar som han sett inn i ei ramme av underhaldning og samfunnskritikk. For bøkene hans er "underhaldande", dei er noko av det næraste du kjem "ei god bok".

Av ein eller annan grunn er Jacob den siste boka eg har lese av Kielland - og det var også den siste romanen han gav ut. Det kan merkast, for boka er tammare enn dei foregåande. Men held framleis mål i massevis.

Og så underleg kor dagsaktuelle Kielland sine romanar framleis er! Du kan overføra den sviande samfunnskritikken til Stavanger og Noreg anno 2000 - lite har endra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest 29 av dem. Og så har jeg i tillegg sett filmatiseringer av alle Austen- og Dickens-fortellingene jeg ikke har lest :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man kan mene hva man vil om serieromaner og dets like, men kiosklitteratur er ikke lenger et dekkende begrep, som du er inne på. Det selges veldig mange typer bøker i kiosk i dag, også Austen. Bjørnebo med mer. Forfattere som Frid Ingulstad selger heller ikke mest gjennom kiosk, hovedparten av hennes bøker selges gjennom bokhandelen.

Underholdningslitteratur er et begrep jeg har lest brukt, og som jeg mener er mer dekkende.

En annen ting som også kan være verdt å ha i mente er at mange store forfattere har begynt med å skrive underholdningslitteratur. Dickens og Collins er ett eksempel, deres fortellinger var ikke vel ansett av litteratureliten da de utkom.

For min egen del har jeg alltid ment at det er viktigst at folk leser, ikke hva de leser. Og jeg personlig koser meg med alt fra Isfolket til Bjørnebo. Jeg er slettes ikke forundret over at serieromaner selger så godt, de er spennende, har romantikk, dramatikk, en dæsj historie slik at man kan drømme seg bort til svunne tider og de skaper leseglede.

Jeg synes også dette er en spennende diskusjon. Jeg lagde for en stund tilbake en diskusjon her inne hvor jeg skrev at jeg synes det er fascinerende hvordan noe blir bestselgere og andre ikke. F.eks Stieg Larsson sine bøker, som jeg opplevde som dårlig skrevet og uengasjerende. Og Twilight fenomenet.

Og skal jeg komme med noen som helst kritikk av bestselgerfenomener må det være at jeg skulle ønske media fokuserte litt mer på bredden, og ikke bare på forfatterne som tjener millionbeøp i året.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det gjelder forøvrig for Charles Dickens, også..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kvalitetslitteraturen skal BÅDE underholde og gi rom for ettertanke.
Mesteparten av ny og eldre "stor" litteratur har disse kvalitetene.
Jeg kan bare nevne noen få forfattere som jeg personlig synes skriver både underholdende og "tankevekkende/utfordrende":
F.M. Dostojevskij (Forbrytelse og straff)
Charles Dickens (Store forventninger)
Knut Hamsun (Mysterier, Markens grøde)
Agnar Mykle (Lasso rundt fru Luna)
Karl Ove Knausgård (Min kamp, har lest de fire første bindene, begynt på bok 5).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal også til Storbritannia til høsten, og da tenkte jeg å få gjort unna noen av Charles Dickens bøker. Den viktorianske luringen har snoket i hyllene mine lenge, så jeg tenkte det passet fint å lese ham når jeg nå en gang skal dit. Og jeg vil også få anbefale Bill Bryson. Det er lett å havne på Bryson-kjøret!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gleder meg til å stifte bekjentskap med Bryson - har jo sett bøkene med bowlerhatten i hyllene på flyplassen, nå er det på tide å få lest en av dem!

Dickens er en gammel kjenning. Great Expectations er en av mine favorittbøker (fantastiske Miss Havisham!); om du ikke har lest den, anbefales den sterkt! Selv om jeg har lest noen av bøkene, gjenstår det mange. Kanskje det er på tide å lese gjennom Our Mutual Friend?

Takk for tipsene ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Steinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteKirsten LundMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid Nygaard