Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 671 til 680 av 1502 treff på dickens.

Var selv medlem i Pennyklubben og leste flere hestebøker. De jeg husker, og som er lagt til samlingen min er:

  • Ponnigjengen serien
  • Britta og Silver serien
  • Div Thelwell bøker (humor)
  • Monica Dickens World's End bøkene

Har ikke lest Follyfoot bøkene, men husker at jeg så tv serien. Har bøkene i en samlingsutg et sted og skal lese dem med tid og stunder, skal også lese World's End bøkene på engelsk siden de var mine favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slutter meg absolutt til anbefalingen av Monica Dickens. "Huset ved verdens ende", "Sommer ved verdens ende", "Vinter ved verdens ende" het bøkene på norsk. De handlet ikke bare om hester, selv om hovedpersonen Carrie var en hesteelsker.
Historien handlet om de fire Fielding-barna, Tom, Carrie, Em og Michael, som bodde alene i et stort gammelt hus. Faren seilte verden rundt, og moren lå på sykehus med brukket rygg, og de flyttet vekk fra sin sure onkel og tante (hei, Harry Potter) for å bo alene på Verdens Ende. Her tok de til seg alle slags hjemløse, syke og gamle dyr - hester, hunder, katter og mye annet... Fantastiske bøker! Follyfoot-serien hennes handler om Dora som bor på en gård der de tar seg av gamle hester.

Og så kommer jeg på en annen yndlingsserie, nemlig Mary Elwyn Patchetts bøker fra Australia. Fem bøker: Ajax den dristige, Hesten som ikke ville temmes, Korallrevets hemmelighet, Tilbake til korallrevet og På oppdagerferd med Ajax. Den handler om hennes egen barndom - mulig fiksjonalisert, det vet jeg ikke. Hun vokser opp i den australske villmarka - the outback - på en gård alene med foreldrene, uten søsken. Men hun har et menasjeri av dyr, hunder, en hest, skilpadde, kenguru, og en halv-dingo, som heter Ajax. Spennende historier om livet i villmarka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi er nok ikke uenige i spørsmålene du stiller her :-) Kunst har det alltid vært krangel om (mest blant fagfolk). Men de fleste lesere vet at det er noen vesensforskjeller mellom Donald-blader og Charles Dickens (selv om det kunne vært artig å prøve og finne likheter, he-he).

Vi har lett for å gå for det lettvinte, det kjapt fordøyelige. Vi liker det fordi det er så lett tilgjengelig og ubesværlig; det krever ikke så mye av oss å lese det. Ikke dermed sagt at det er den type lektyre som holder for oss i lengden, og at det er den vi vil huske som viktig lærdom og erfaring når vi går i graven :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Seriøse bøker av papir? Mener ikke å være kverulerende, men ved å lese på ipaden har jeg gratis tilgang til bl.a. Dickens, Shakespeare, Dostojevskij, Tolstoj og Poe. Dette er bøker jeg ikke ville ha lest ellers, bøker jeg ikke ville prioritert å investere penger i.

Om papirbøker skulle forsvinner helt vil jeg synes det er trist, men det tror jeg ikke og håper ikke vil skje. Hvertfall ikke i løpet av mitt liv. En positiv ting er at vi kan spare noen trær ved at færre bøker som bare ville blitt kastet blir trykket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg driv framleis og feirar Dickens. For tida les eg den uhorveleg lange Little Dorrit - og ser BBCs dramatisering, litt kvar sundag. Tre fulle cd-ar, og dette er nok den beste filmatiseringa av ein roman, i alle fall Dickens-roman, som eg har sett. Ikkje rart at denne innspelinga har fått sju Emmy-prisar: "Outstanding Miniseries", "Outstanding Director", "Outstanding Writing", "Outstanding Casting", "Outstanding Costume", "Outstanding Cinematography" og "Outstanding Art Direction". Ramifrå, alt saman. perfekte skifte mellom senene og topp skodespelarar - frå Claire Foy i hovudrolla til den misnte birolla. Det blir ein fin vår og sommar, dette, men *Little Dorrit" i både bokform og på skjermen ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er mine forslag:
John Steinbeck - Jens Bjørneboe - Alphonse Daudet - Leo Tolstoj - Nikolaj Gogol - Charles Dickens - Maxim Gorkij - John Fante - Ernest Hemingway - Victor Hugo

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oi, oi, det er sannelig ikke småtteri du får til svar. Håper ikke alt dette tar motet fra deg.

Jeg ser at du ber om forfattere, ikke titler. Må ærlig innrømme at jeg ikke er så belest at jeg har oversikt over ”hva man bør lese”. (Slutter meg for øvrig til dem som sier at det ikke bestemte forfattere man må ha lest for å være en ekte bokelsker.)

Ti er ikke mange blant alle de gode som finnes. Hvis jeg må velge, finner du mine tips her, i tilfeldig rekkefølge:

  • Sigrid Undset (norsk nobelprisvinner, gripende innsikt i allmennmenneskelige forhold og vårt lands historie), alternativt Cora Sandel som også er gnistrende god.
  • Johan Falkberget (samme kommentar som til Undset, eneste forskjell er at Falkberget aldri fikk nobelprisen, hvilket han etter min mening var like berettiget til som Undset og Hamsun.)
  • Tove Jansson (finsk såkalt barnebokforfatter, bøker med livsvisdom og humor for mennesker i alle aldrer, hos henne kan vi alle kjenne oss igjen.)
  • Pär Lagerkvist (svensk forfatter og poet, nobelprisvinner, jeg kjenner best hans poesi, så vakker og innsiktsfull), alternativt Per Olov Enquist, gripende gode romaner bygd over faktiske hendelser.)
  • Gabriel García Márquez (nobelprisvinner fra Colombia, sprudlende i grenselandet mellom fiksjon og fakta.)
  • Charles Dickens (en brite hører med – dette er fortellerkunst på høyt nivå. Som kvinne kan du alternativt velge en av søstrene Brontë eller Jane Austen, sistnevnte må jeg skam melde at jeg ennå ikke har lest… )
  • P. G. Wodehouse (enda en brite - dette er britisk satire på sitt ypperste. Enten elsker du han eller så skjønner du ikke bæret…)
  • Lev Tolstoj (de store, gamle russerne hører med! Siden du er en ung kvinne har jeg satt Tolstoj først, kanskje mer romantisk og lettere enn mitt andrevalg Fjodor Dostojevskij. Fantastiske forfattere begge to.
  • José Saramago (portugisisk nobelprisvinner og en av mine absolutt favorittforfattere. Han kan kanskje virke tung i sin manglende bruk av punktum, ikke desto mindre en forfatter som snur opp ned på oppleste og vedtatte sannheter, setter tankene i sving, underfundig humor.)
  • John Steinbeck (i kampen om tiendeplassen lander jeg på denne amerikanske nobelprisvinneren. Du finner flere tråder her inne som begrunner, bedre enn jeg kan, hvorfor han hører med på listen.)

Skulle veldig gjerne har presset inn tyskeren Siegfried Lenz, en annen av mine yndlingsforfattere.

Håper du finner dine egne yndlinger, Stine.
Jeg ønsker deg lykke til – og la oss endelig få høre hvordan det går. 

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Det var en fin liste, Lillevi. Jeg har bare lest deler av Falkberget, en bok av Tolstoj og en av Steinbeck - jeg har lest mye av Wodehouse, Undset og Jansson.... Dickens har jeg så vidt forsøkt meg på, dvs leser "A Tale of Two Cities" på mobilen,der den fulgte gratis med :)

Lagerkvist, Marquez og Saramago har jeg til gode. Det er bøker som liksom ikke frister....innbiller meg at jeg ikke vil like dem. Men når jeg leser det du skriver om disse forfatterne, ser jeg at du liker mye av det jeg liker av de samme grunnene! Synes også Cora Sandel er fantastisk enda jeg bare har lest "Kranes Konditori", og Austen og Brontë-søstrene er jeg veldig glad i (skjønt jeg kom ikke gjennom "Agnes Grey").

Nå blandet jeg meg litt inn her, men det er jo bare helt normalt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Knut Hamsun: Pan
Knut Hamsun: Landstrykere
Sigrid Undset: Jenny
Alexander L. Kielland: Garman og Worse
Henrik Ibsen: Vildanden
Lev Tolstoj: Anna Karenina
Stendahl: Rødt og sort
Thomas Mann: Huset Buddenbrook
Dostojevski: Forbrytelse og straff
Charles Dickens: Store forventninger

Dette kan være et utvalg. Mine favoritter er Pan, Anna Karenina og Rødt og sort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ok. Da trur jeg endelig listen er klar :p Og for dere som er redd for at jeg tvinger meg selv til å lese alle disse bøkene uten egentlig å ha lyst....slapp av :p I tillegg til et ønske om å bli mer boksmart og belest, føler jeg også at jeg har kommet til et punkt i mitt litterære liv hvor jeg er klar for litt utvikling, jeg føler at lesesmaken har begynt å forandre seg litt...jeg trenger ny inspirasjon. Så her er listen(...og det ble 20 i steden for 10);

  1. Charles Dickens - Vår felles venn.
  2. Virginia Wolf - Mrs. Dalloway.
  3. Cora Sandel - Alberte Triologien.
  4. Amalie Skram - Professor Hieronimus.
  5. Ernst Hemmingway - Sannhet ved soloppgang.
  6. Mark Twaim - Huckleberry Finn.
  7. Jane Austen - Fornuft og følelser.
  8. Daphne Du Maurier - Rebecca.
  9. Victor Hugo - De elendige(Les Miserables.)
  10. Lev Tolstoj - Anne Karenina.
  11. Franz Kafka - Prosessen.
  12. Agatha Christie - 4.50 fra Paddington.
  13. Voltaire - Candide.
  14. Anne Frank - Anne Franks Dagbok.
  15. Harper Lee - Drep ikke en sangfugl.
  16. Josè Saramago - Den andre mannen.
  17. Nikolaj Gogol - Døde sjeler.
  18. Francis Scott Fizgerald - Den store Gatsby.
  19. Mitch Albom - Tirsdager med Morrie.
  20. Mark Haddon - Den merkelige hendelsen med hunden den natten.

Har også bestemt meg for at for hver ny forfatter jeg leser, skal jeg lese litt om forfatteren også.
Hva synes dere om listen?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

mgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin Fjellheim