Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 541 til 550 av 1502 treff på dickens.

Så rart – eg hadde akkurat lese ein artikkel i sommarnummeret av The Dickensian 2012 om korleis Charles Dickens høyrde om og brukte ei historie om kannibalisme – i Bleak House - da eg, eit kvarter seinare, las i Kirsti Jaregs Øyene i vest om korleis Dickens seinare skreiv eit essay i magasinet sitt, Household Words, om ei anna historie om kannibalisme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så rart – eg hadde akkurat lese ein artikkel i sommarnummeret av The Dickensian 2012 om korleis Charles Dickens høyrde om og brukte ei historie om kannibalisme – i Bleak House da eg las i Kirsti Jaregs Øyene i vest om korleis Dickens seinare skreiv eit essay i magasinet sitt, Household Words, om ei anna historie om kannibalisme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kommer listen over bøker som jeg syns er best (eller nærmere bestemt over de bøkene jeg liker best). Jeg leser desverre ikke så mange norske bøker, av en eller annen grunn pleier de ikke å falle i smak, så den lista blir nok ganske mangelfull.

1) Kabalmysteriet - Jostein Gaarder
2) Julemysteriet - Jostein Gaarder

Ja... Deet var vel de jeg kom på for øyeblikket. Det kan hende det finnes flere bøker av norske forfattere jeg liker, men jeg kommer ikke på noen for øyeblikket.

1) Ringens Herre - J.R.R. Tolkien
2) Harry Potter (1-7) - J.K. Rowling
3) Oliver Twist - Charles Dickens
4) Overtalele - Jane Austen
5) Narnia (1-7) - C.S. Lewis
6) Alle Sjelers Natt - Deborah Harkness
7) Ufattelig Kjærlighet - Francine Rivers
8) Stromfulle Høyder - Bronte
9) Jane Eyre - Bronte (husket plutselig ikke hvilken av søstrene som skrev hvilken bok:P)
10) Den Trettende Foretelling - Diane Setterfield

Jeg vet ikke helt om tallrekkefølgen stemmer (faktisk er jeg ganske sikker på at den ikke stemmer helt), men det spiller ingen rolle. Det er helt sikkert noen andre bøker jeg burde sette på listen, men det var disse jeg kom på sånn med en gang:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trodde i utgangspunktet at jeg ikke kom til å finne mange norske bøker, men da jeg startet viste det seg at det ikke var så vanskelig. 

Her er mine lister i uprioritert rekkefølge, sånn jeg ser det akkurat nå. Det er ikke mulig å sette de i prioritert rekkefølge for de har berørt meg på hver sin måte. Noen er med fordi de har berørt meg følelsesmessig, noen på grunn av skrivestilen og andre fordi de har underholdt meg. Listen endrer seg stadig og kan være noe annet om en uke.

Norge

Forføreren, Erobreren, Oppdageren av Jan Kjærstad
Bivirkninger av Elin Brodin
Burnout av Tiger Garté
Skråninga av Carl Frode Tiller
De dødes tjern av André Bjerke
Hodejegerne Jo Nesbø
Fuglane av Tarjei Vesaas
Sofies Verden av Jostein Gaarder

Verden

13 gode grunner av Jay Asher
Shantaram av Gregory David Roberts
Arn-triologien av Jan Guillou
Rebecca av Daphne Du Maurier
A Cross of Hearts av J.B. Maverick
Behind the Hood (Behind the Lives) av Marita A. Hansen
Dombey and Son av Charles Dickens
Meg av Steve Alten

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er driv og spenning i To byer. Vi er i London og Paris på slutten av 1700-tallet, i tiden for den franske revolusjonen. Vi følger den rettskafne Charles Darnay, hans eiegode Lucie Manette, hennes far doktor Manette og vennen og bankmannen Jarvis Lorry. På fransk side spiller ekteparet Defarge og deres vinstue sentrale roller.

Som jeg har lært å kjenne Dickens, er de gode, gode, vakre og kloke – mennesker med integritet. De onde, onde og stygge og ikke sjelden utstyrt med en eller annen kroppslig lyte. I denne boken synes jeg likevel bildet er mer nyansert, gir en dypere forståelse for hvorfor personene handler som de gjør. Madame Defarge med sitt spesielle strikketøy, ja til og med den beryktete Hevnersken, får vi en viss sympati for.

Jeg er imponert over hvordan Dickens det ene øyeblikket skildrer enkeltmennesket og tilsynelatende små hverdagslige hendelser, og i neste de store samfunnsomveltingene. Hvordan revolusjonen flommer som et uvær over Frankrike er beskrevet så du nærmest kjenner suget og blir revet med. Boken gir et interessant innblikk både i revolusjonens bakgrunn og skyggesider.

Dickens gjør som ofte ellers, bruk av metoden besjeling, dvs. utstyrer natur og kultur med menneskelige egenskaper. Her gjelder det særlig bydelen St. Antoine, som nærmest fremstår som en egen person: ”Timen var kommet da St. Antoine skulle sette sin redselsfulle tanke ut i livet.” og ”Huløyde St. Antoine hadde bare jublet en uke.” For ikke å snakke om ”den store, skarpe damen La Guillotine”… ”Alt var rød vin for La Guillotine.”

Dette er den mest spennende Dickens jeg har lest; det er ikke så opplagt at ”rettferdigheten skjer fyldest” til slutt. En av de beste – terningkast 6.

Obs. Jeg ser at jeg har foregrepet begivenhetene litt :-)
Har hoppet over noen titler i leseplanen, har ikke funnet dem på norsk. Nå som Bleak House er kommet, skal jeg gå tilbake og lese den:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne fulgte med HTC-mobilen min som gratis e-bok. Jeg har ikke lest noe av Dickens før, så det var fint å høre at denne kanskje fenger!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så heldig du var da! Håper du vil like boken like godt som meg :-)
Jeg hadde heller ikke lest noe av Dickens før Kjell startet denne samlesingen. Vil absolutt anbefale forfatterskapet. Mine favoritter så langt er Dombey & sønn og Pickwick-klubben - og så Et julekvad selvfølgelig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Omtalen din ga meg lyst til å se litt nærmere på denne boka. For tiden leser jeg "De elendige" av Victor Hugo, og denne omhandler også tida omkring den franske revolusjon. Jeg hadde egentlig tenkt å lese Dickens' "Store forventninger" etterpå for å sammenligne dem litt. Den kom ut året før "De elendige", og det er den eneste Dickens-boka jeg har. Men kanskje jeg heller burde velge "To byer"? Og jeg ser det er lenge til det blir noen samlesing på "Store forventninger"...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke noe problem å få tak i diverse Dickens-adapsjoner, men jeg er ikke sikker på om alle finnes med norske undertekster.

Noen adapsjoner jeg liker:

  • Great Expectations (David Lean, 1946)
  • Oliver Twist (David Lean, 1948)
  • Scrooge (Brian Desmond Hurst, 1951)
  • Little Dorrit (Christine Edzard, 1988)
  • Nesten alt av BBC- adapsjoner (Bleak House fra 2005 er best)
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og Lillevi har teke eit prisverdig initiativ for å få informasjon om filmatiseringar av romanane til Dickens: Her er tipsa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Pernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartin