Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 261 til 270 av 1502 treff på dickens.

Jeg har min hovedinteresse og naturlige tyngdepunkt innen krim. Men litt for selvrespektens skyld prøver jeg å utvide horisonten noe. Dels ved å lete etter krim med flere dimensjoner - og her fins det mye bra - og dels ved å blande inn noen bøker med mer medmenneselighet som hovedtema. Som "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" om Kristoffer Kihle Gjerstad eller "Så fort kan livet snu", om fotballspilleren Dagfinn Enerly.

Av klassikere har jeg vært igjennom "De elendige" fordi den var fantastisk, det samme med en del av Dickens. Men ellers smakt nok på Shakespeare eller de "store norske" til å vite at det ikke er noe jeg skal bruke mer tid på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ferdig med Pickwick-klubben 1, og skal til på nummer 2. (Den norske bokklubben). Utruleg morosam lesing! Pickwickianarane er ein artig flokk som kjem opp i mange uheldige og til dels dramatiske situasjonar. Dickens skildrar desse episodane på ein fargerik og humoristisk måte. Boka gir også eit interessant tidsbilete frå 1800-talet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
  • Hva er en klassiker? Jeg føler meg usikker på hva vi snakker om, når vi diskuterer "klassikere" (det finnes vel en definisjon, jeg kan den ikke). For meg er en klassiker en bok som appellerer til flere generasjoner, og som gir noe nytt ved flere gangers lesing. Et eksempel er Kristin Lavransdatter, et verk som ga meg vidt forskjellige opplevelser som 20-åring og som 40-åring. Med andre ord, bøker som tåler tidens tann.

  • Er klassikere tungleste? Etter min mening er dette en misforståelse! Klassikere krever kanskje litt ekstra tid og konsentrasjon, men har gjerne et godt og lettlest språk. Jeg har ikke lest så mange, men blant andre Sigrid Undset, Falkberget og Dickens skriver så det er en fryd! Jeg oppfatter f.eks. språket i bestselgeren Fatimas hånd av Ildefonso Falcones som langt mer kronglete.

  • Og nei, jeg leser ikke bøker fordi jeg av en eller annen grunn skulle føle meg forpliktet til det. Les de bøkene som gir deg noe. Men du kan få gledelige overraskelser ved å driste deg til å lese bøker du i utgangspunktet oppfatter som "tungpløyde".

  • Ps: Jeg er blant dem som har klassikere og bestselgere, barnebøker og ordbøker i favorittthyllen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha humret meg gjennom Pickwick-klubbens etterlatte papirer snufser jeg meg gjennom David Copperfield. Husker historien fra jeg var barn (Illustrerte klassikere, barnetimen eller hvor det nå var). Nesten enda "verre" å lese i voksen alder, med en annen forståelse for disse realitetene på 1800-tallet. Dickens skriver drivende godt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har i dag diskutert Dickens med en gammel Dickenskjenner (leser bøkene hans regelmessig omtrent annen hvert år). Hun mener de tre dårligste er:
- Hard times (usympatisk hovedperson - og hovedtema, som jeg ikke husker hva er...)
- The mystery of Edwin Drood, (et mysterium som aldri blir oppklart)
- Og, kan det være, Barnebye Rudge?

Har du, Kjell, eller noen av dere andre synspunkter på dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg ferdig med The Pickwick Papers. Det har vært en positiv opplevelse å lese boka, jeg liker alle karakterene, dialogene og måten boka er skrevet på.  Likte spesielt godt hvordan det hele tiden er små fortellinger inni hovedhistorien. Det er en bok full av humor, dialekt, ordtak og flotte karakter- og miljøskildringer.

Dette er en bok jeg hadde gått glipp av om det ikke var for dette forumet og spesielt denne tråden. Gleder meg til å fortsette på de andre bøkene av Dickens.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Takk skal du ha!
Stemmer det at det er Hedda Gabler som står for tur nå?
Jeg skal forsøke å kombinere dette med Dickens samlete, så får vi se hva jeg får til. Veldig fristende i alle fall!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, "Hedda Gabler" er neste, så det er bare å lese og delta i diskusjonen når det måtte passe.

En liten trøst er kanskje at Ibsens skuespill utgjør bare en brøkdel tekst sammenlignet med Dickens romaner og fortellinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke kommet i gang med Nicholas Nickleby enda, men har fått den varmt anbefalt av en trofast Dickenselsker (leser hans samlede omtrent annnet hvert år). Hun, min bokvenninne, mener Dickens utforsker hver av våre menneskelige laster i hvert verk. Hvilken last er det i Nicolas Nickleby??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dickens har tydelegvis inspirert både den eine og den andre. Her er ein film som eg viste for elevane mine i dag om plagiering.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikte