Det kan jo nesten verke litt som om det som når ut til store masser kjem gjennom andre medier. Boka har jo mange konkurrentar, og eg trur fleire filmar og tv-seriar kan ha "overtatt" litt av den rolla som Ibsen, Dostovjeskji og Dickens hadde i si samtid.
Nå veit ikke jeg hva som skremmer deg, men jeg er veldig glad i novellesamlingene til Roald Dahl. Vil også tro at du kan få mye igjen av å se nærmere på noen av de klassiske gotiske romanene. Mange av disse er jo heller ikke voldsomt lange. Ellers finnes det en hel mengde ulike novelleantologier som burde fungere ypperlig. Jeg kan f.eks. anbefale Great Tales of Terror and the Supernatural, som er den beste skrekkantologien jeg har vært borti hittil. Den inneholder både navn som Faulkner, Dickens og Hemingway, og klassiske skrekkforfattere som Poe og Lovecraft. Om du ikke har noe imot å lese på engelsk, vil jeg absolutt anbefale deg å ta en titt på denne, men jeg tror også at det vil være rimelig uproblematisk å finne lignende antologier på norsk.
Ibsen sine stykker, Dickens og Dostojevskij.
Ser Morten nevner Heart of Darkness. Kan også nevne Lord Jim av samme forfatter, men det er mulig Conrad skriver litt tungt for din smak. Verdt å prøve seg på dog.
Jeg har for en gangs skyld sittet litt på gjerdet. Har allerede lest DQ sammen med leseselskapet mitt, men det synes som om noe av sjarmen ved boka gikk tapt, siden vi brukte to år på den… Om dere (vi!) legger opp til et sobert løp, er jeg gjerne med. Samtidig: Shakespeare kommer først, jeg klør etter å komme i gang med Ibsens samlede (har ennå ikke funnet tid!), Dickens skal feires OG jeg vil gjerne fremdeles kunne nyte det å være impulsiv når det gjelder litteratur… Likevel; det er utrolig fristende å bli med på en slik samlesing, opplegget med Shakespeare har absolutt gitt mersmak. Så jeg er definitivt kanskje med ;)
Teller: 1. Never Let Me Go – Kazuo Ishiguro 2. The Curious Incident of the Dog in the NightTime –M.Haddon 3. Perfume – Patrick Süskind 4. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams 5. The Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien 6. Lord of the Flies – William Golding 7. The Hobbit – J.R.R. Tolkien 8. Dracula – Bram Stoker 9. The Time Machine – H.G. Wells 10. The Picture of Dorian Gray – Oscar Wilde 11. Hunger – Knut Hamsun 12. The Adventures of Huckleberry Finn – Mark Twain 13. Treasure Island – Robert Louis Stevenson 14. Little Women – Louisa May Alcott 15. Alice’s Adventures in Wonderland – Lewis Carroll 16. Great Expectations – Charles Dickens 17. David Copperfield – Charles Dickens 19. Jane Eyre – Charlotte Brontë 20. The Three Musketeers – Alexandre Dumas 21. A Christmas Carol – Charles Dickens 22. Oliver Twist – Charles Dickens 23. Frankenstein – Mary Wollstonecraft Shelley 24. Pride and Prejudice – Jane Austen 25. Sense and Sensibility – Jane Austen 26. Robinson Crusoe – Daniel Defoe
Ja ja. Er i grunnen fornøyd. Startet yppelig med første boka på listen... Men syntes nå det var noen mangler her jeg for min del. På tide å oppdatere den litt igjen kanskje?
Har noen av disse uleste i bokhylla mi, og har noen på skal lese liste. Men de fleste blir nok forbigått i stillhet ;)
Nei, film teller ikkje. Eg har eit par titlar eg blei veldig usikker på. For eksempel Dickens A Christmas Carol er ei historie eg har sett så mange ulike adapsjonar av, at eg nesten trur eg har lese ho. Men det trur eg ikkje eg har, når eg tenker meg om. Eg har bare lese diverse donald-variantar og sett fleire ulike filmar.
Et aldri så lite besøk hos brukthandleren igår BARE for å kikke gjorde meg til eier av 16 nye bøker :-)
Posesalg er tingen hehe
Fyll en pose for 10 kroner sto det på en plakat og det gjorde jeg selvfølgelig :)
Det ble bøker av blant annet:
Herta Müller
Charles Dickens
Rudyard Kipling
Selma Lagerlöf
Daphne Du Maurier
Anne Karin Elstad
Deilig start på mai :-)
En juninatt i 1860 forsvinner lille Francis Saville Kent mens "alle" i det herskapelige huset til Kent-familien sover. Når familien står opp og blir klar over hva som har skjedd, starter letingen. Både politi og naboer trår til. Så oppdages det grufulle liket til den drepte gutten.
Det lokale politiet i landsbyen Road er selvfølgelig håpløse, og inn kommer den beste detektiven i det nylig startede Scotland Yard, Jonathan Whicher.
Dersom du er på jakt etter noe som likner James Patterson, bare fra det virkelige liv, så vil du ikke like denne boka. Dersom du kun er interessert i mordet på Road Hill House så vil du synes at forfatteren alt for ofte avsporer fordi hun ikke bare er interessert i mordet, men i konteksten mordet fant sted, og den voldsomme sensasjonen det skapte. Det handler om historie, om detektivromanens utvikling, om klasse, om hemmeligheter, om oppofrelser og sosial forfall ( du vil skjønne det når du har lest boka)
Dickens var fascinert av hendelsene i denne boka. Det burde du også være.
Terningskast 5.
Tiltrer. Og neste år er det Dickens-år!
I går skulle jeg bare kopiere noen papirer på biblioteket, også hadde de visst boksalg. En pose for 50 kroner. Jeg stappet en pose full med 20 bøker, posen ba om nåde og jeg jeg måtte ringe noen som kunne kjøre meg hjem, ellers hadde jeg ikke kommet meg derfra. Jeg fikk blant annet med meg Kairotrilogien av Naguib Mahfouz, en biografi om Nikita Khrustsjov, samt bøker av Hemingway, Dickens og Sigurd Hoel.