En juninatt i 1860 forsvinner lille Francis Saville Kent mens "alle" i det herskapelige huset til Kent-familien sover. Når familien står opp og blir klar over hva som har skjedd, starter letingen. Både politi og naboer trår til. Så oppdages det grufulle liket til den drepte gutten.

Det lokale politiet i landsbyen Road er selvfølgelig håpløse, og inn kommer den beste detektiven i det nylig startede Scotland Yard, Jonathan Whicher.

Dersom du er på jakt etter noe som likner James Patterson, bare fra det virkelige liv, så vil du ikke like denne boka. Dersom du kun er interessert i mordet på Road Hill House så vil du synes at forfatteren alt for ofte avsporer fordi hun ikke bare er interessert i mordet, men i konteksten mordet fant sted, og den voldsomme sensasjonen det skapte. Det handler om historie, om detektivromanens utvikling, om klasse, om hemmeligheter, om oppofrelser og sosial forfall ( du vil skjønne det når du har lest boka)

Dickens var fascinert av hendelsene i denne boka. Det burde du også være.

Terningskast 5.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Takk for inspirerende anmeldelse, jeg kjøpte akkuratt denne boken, ikke spesielt glad i Patterson så kanskje den er noe for meg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, denne skal jeg legge til på ønskelista. Høres ut som noe for meg. Takk for tips:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som jeg skrev i den andre tråden om denne boka: "Dette er boka for den som elsker detaljer om gamle ting. Hvordan tjenernes toalett er bygget. Om flannelsbrystduker for kvinner. Om politi og etterforskning i England på attenhundretallet. Mange digresjoner. Lite action. Grei bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trenger jo ikke action hele tiden:) Det er jo kjekt med litt faka om gamle tider også. Syns det er spennende å sammenligne hvordan folk levde før i tiden i forhold til oss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T