Men skjebnen hadde sin egen måte å føre menneskene ut på ukjente sidevegger på. Han hadde aldri trodde på dette med skjebnen før. Men noe måtte det være som styrte over menneskets egen vilje når livet skulle gå så stikk imot alle opptrukne planer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle dør alene, sies det,,men å dø sånn,eller rettere sagt å leve sånn,så ensom st ingen i det hele tatt legger merke til at du derfor kanskje postbudet begynner å lure, det må være forferdlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

om du var
et landskap
med høye fjell
og bløt lyng

jeg skulle
ha gått
i deg
sett til deg

verna hele deg
stelt og passa på
hoppa fra bredden
og bada i bekken

jeg ville tatt
hånd om deg
som en vakker
nasjonalpark

Godt sagt! (2) Varsle Svar

hvorrfor sitter det
så lang inne
å fortelle
deg
alt som sitter
så langt inne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det meste i livet kan ses fra 2 sider eller flere. Fra hvilken side du skal se det er det bare du selv som bestemmer. Du kan velge å se alt fra den triste og negative siden eller du kan velge den lyse og positive siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men døden brydde seg aldri om når det passet. Den svingte jåen når man minst ventet det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle har en børe å bære. Noen bære tungt,andre lett. Vi må aldri glemme at folk opplever sorg og smerte forskjellig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er mennesker vi støter på i livet som driver bort for godt når de forsvinner ut av tilværelsen vår. Selv om vi treffer dem igjen, blir det er raskt, meningsløst hei, hvordan går det? Men med andre mennesker kan vi ta opp tråden akkurat der vi slapp, hver gang vi treffer dem. Å være så trygg på noen - det føles som om tiden overhodet ikke har gått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen år kan føles som en evighet, brutt opp i små kapsler av tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er visse hendelser i livet som føles vendepunkter selv idet de skjer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen ganger kan alt se håpløst ut,tro meg,men det finnes alltid et lys i enden, Kristiane. Hindringen kan være så stor at du ikke kan skimte toppen,men... Ta tiden til hjelp,og du vil erfare at alt lager seg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men noen ganger tvinger man seg selv til å se bare det man vil se. Eller det man orker å ta inn over seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes øyeblikk som som for alltid etser seg fast. Øyeblikk som som representerer det vakreste, det lykkeligste, det beste i livet. Jeg tror de alltid er flyktige. Det ville vært umulig å være så lykkelig i mer enn noen korte øyeblikk. Jeg skulle ønske at det var slik med de andre også. De som også etser fast. De styggeste, tristeste, de grusomste. Men på sett og vis er det kanskje det samme. Kanskje er det ikke mulig å være så fortvilet mer enn korte stunder. Kanskje er det derfor man orker å leve videre. Med minnet om det aller lykkeligste. Og minnet om det vanskeligste. Bare minnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Menneskenes evne til å se det de ønsker å se, kjenner ingen begrensninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker meg at hvert øyeblikk, hvert skritt er forbundet med et stort antall muligheter. I tid og rom. Skal jeg gå ut nå, eller om en time? Gå til høyre eller venstre? prate med den personen jeg møter, eller ikke? vi har så mange valg, selv om vi ikke alltid ser dem, eller hvilke konsekvenser de kan komme til å få.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå mens jeg sitter her og skriver, tenker jeg at hvis man er to som husker samme tid og sted, har man kanskje litt større sjanse til å nærme seg den absolutte sannheten. Tror du at det kan stemme? Ville bildet av vår tid blitt sannere hvis jeg kunne legge ditt perspektiv til mitt? Eller har vi rett og slett ulike minner fordi to personer aldri har helt identiske opplevelser av noe som helst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men noen ganger har jeg lurt på om vi kanskje bærer med oss alle minnene likevel. Absolutt alle inntrykk sinnet vårt har registrert. Ja, til og med det som hjernen i ettertid har konstruert ut fra våre lagrede inntrykk. I så fall tror jeg at vi har et filter som bare slipper igjennom det vi tåler å bære med oss. Og det betyr jo at alle de bevisste minnene våre er en forvrengning av virkeligheten - tilrettelagte bruddstykker. Vi gjør dem til utholdelige øyeblikksbilder som vi kan sette inn i en oppkonstruert sammenheng. Det er en slags kamp for å skape en begripelig og akseptabel historie av noe som ikke henger sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg snakker om likeverd mellom kjønn, tenker jeg ikke lik lønn, men likeverd mellom egenskapene vi tillegger kjønnene. Det rasjonelle versus emosjonelle. Mange ønsker å definere maskulinitet som det motsatte av feminitet. At det ene forklarer det andre som det motsatte av. Slik er det ikke. Feminin og maskulin komplementerer hverandre, De er på ingen måte motsetninger og skal derfor heller ikke defineres ut fra hverandre. De er to separate ting. To fantastiske ting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er på tide å utvide begrepet mann. Det må være bredere. Det må favne mer. Romme flere typer maskulinitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når sorgen først har slått rot, dør den aldri ut, men blusser opp og tiltar når den finner det for godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

IdaDiddiKaroline RøyskattThomas KihlmanEmilie Fredrikke Langbråthen-TveitKarin BergMereteKnut HauglandAlice NordliSimen "Boktimmy" IngemundsenAvaFrank Rosendahl SlettebakkenVannflaskeEileen BørresenJohn Glenn RobertsenTanteMamieMarie MBeathe SolbergGroVibekeAnne Berit GrønbechBård StøreInger Johanne SæterbakkTine SundalMonica CarlsenAtmanStine AskeBjørn BakkenEivind  VaksvikTonesen81VildeAnn Helen E. H.kriraCassiopeiamoiraMargaret HansenTorill Elisabeth RevheimEllen E. MartolRoger MartinsenHilde H  Helseth