Dystopisk litteratur fra nordiske land, håper til å få høre flere tips!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg liker Jon Fosse veldig godt, men jeg har lest bare oversettelser, så jeg skal prøve hans nynorsk. Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke norsk og norsk er fremmedspråk for meg. Jeg lærer bokmål, så jeg selvfølgelig leser bokmål mest. Av og til må/vil jeg lese også nynorsk, men jeg må tilstå at det er mye vanskeligere for meg. Ikke umulig, men vanskeligere, det tar mer tid og energi. Men jeg liker det godt og jeg må prøve lese nynorsk igjen og igjen, hvis jeg vil bli bedre i norsk. Hvilke nynorsk-forfattere anbefaler dere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, du har selvfølgelig rett. Men vi må jo tenke på to ting til - først og fremst, du kan ikke uttrykke alt med ett bilde, spesielt ikke når det gjelder så utrolig kompleks (og komplisert) emne som er rolle av literatur. Den andre tingen er veldig enkel, men også viktig, tror jeg - vi har jo barn på bildet. Og da jeg var liten, var den andre verden for meg full av eventyrslott og luftballonger - Orwells 1984 og andre bøker med potensial å åpne øynene kom mye senere. Hvis du er so uenig med dette bildet, bare prøv et lite eksperiment - ta barnet på bildet og sett ham på andre side av gjerdet. Bedre nå?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gode japanske forfattere er for eksempel den andre Murakami - Ryu Murakami, Kazuo Ishiguro, Kobo Abe... jeg vet ikke om de finnes på norsk, men de i all fall finnes både på japansk og på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BkHarald KEivind  VaksvikVibekeHildeE .Nils PharoLars MæhlumEmilieskTorill Elisabeth RevheimMartin AasbrennJulie StensethHeidi Nicoline ErtnæsReadninggirl20Frode Øglænd  MalminSynnøve H HoelTonje-Elisabeth StørkersenGodemineCtinaElif ArslansomniferumIngeborg GØystein LLailaHeidiKay NilsenVannflaskeMartinenEli HagelundMereteBjørn Erik Strand-HanssenAstri HøgevollSimen "Boktimmy" IngemundsenMarie Louise Ask MossgretemorLinda RastenHilde Merete GjessingKaroline in WonderEldridDagfinn JakobsenMonica Carlsen