Jeg ønsker å lese flere bøker fra japanske forfattere, enten på engelsk, norsk eller japansk. Jeg vet likevel ikke i hvilken ende jeg skal begynne, og forutenom Haruki Murakami, Banana Yoshimoto og Natsume Soseki vet jeg ikke hva som finnes der ute, og hva som er bra eller dårlig. Er det noen som kan komme med noen anbefalinger av bøker skrevet av japanske forfattere? Gjerne nyere litteratur, å sette seg ned og lese genjimonogatari frister lite akkurat nå. På forgånd takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hiroyuki Moriokas Crest of the stars/Banner of the stars - god space opera iblandet et oppkonstruert språk for en av partene i bøkene. Ikke oversatt til norsk, men de tre første er oversatt til engelsk. Men siden du kan japansk er jo resten tilgjengelig på originalspråket. Utfra hva jeg har fått med meg er ikke Morioka ferdig med historien ennå, vet ikke om han har gitt den opp eller bare har en pause.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flere gode er nevnt her, vil også legge til: Yukio Mishima, Kenzaburo Oe, Masahiko Shimada og Shusako Endo. Alle disse er rimelig kanoniserte og oversatte til mange språk, også norsk. Men når det gjelder japansk-kunnskapen i Norge er den naturligvis ganske snever, så antallet ordentlig gode oversettere er begrenset. Det merker du når du sammenligner f.eks. en av Murakamis bøker i engelsk og norsk oversettelse, da det virker som om en del av den språklige egenarten forsvinner, eller kanskje ikke lar seg oversette like godt til norsk som til engelsk. Jeg har iallfall merket tidvis stor forskjell i opplevelsen når jeg har lest den norske først, og den engelske etterpå. Det er generelt mye flott å finne i japansk litteratur, også den eldre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en liste over asiatisk litteratur jeg planlegger å lese på bloggen min. Er endel japanske titler der. Har ikke lest alle enda, men du kan jo kikke innom. :) Ellers kan du ta en titt på Haikasoru, som gir ut japansk sci fi og fantasy på engelsk. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kazuo Ishiguro! Eller, han er vokst opp i England om jeg husker riktig så om han regnes som en Japansk forfatter kan du dømme selv. Les Never Let Me Go!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gode japanske forfattere er for eksempel den andre Murakami - Ryu Murakami, Kazuo Ishiguro, Kobo Abe... jeg vet ikke om de finnes på norsk, men de i all fall finnes både på japansk og på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag