Klokkemakerens datter

av (forfatter) og Elisabet W. Middelthon (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.79 (48 terningkast.)

110 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Monica Erlandsens eksemplar av Klokkemakerens datter

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ønsker å lese

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Sommeren 1862 skal en gruppe unge kunstnere, med den lidenskapelige og talentfulle Edward Radcliffe i spissen, tilbringe en sommer i Birchwood Manor i Oxfordshire. Innen sommeren er over, har en kvinne blitt skutt og drept, mens en annen kvinne er savnet. Et unikt arvestykke er også borte. Livet til Edward Radcliffe er ødelagt.
Over 150 år senere oppdager Elodie Winslow, en ung arkivar i London, en skulderveske inneholdende to ting som tilsynelatende ikke har noe med hverandre å gjøre: et sepiafarget fotografi av en slående vakker kvinne kledd i viktorianske plagg, og en skisseblokk med en tegning av et hus som ligger ved en elv.
Hvorfor føles Birchwood Manor så kjent for Elodie? Og hvem er kvinnen på fotografiet? Vil hun noensinne avsløre sine hemmeligheter?
Klokkemakerens datter er en historie om mord, mysterier og tyveri, om kunst, kjærlighet og tap. Og gjennom hele beretningen flyter stemmen til en kvinne som står utenfor tiden. Navnet hennes er glemt, men hun har sett det hele utfolde seg. Hun er Birdie Bell, urmakerens datter.
Kate Morton er en av verdens mest folkekjære forfattere og har i løpet av fem utgivelser for lengst nådd milepælen 10 millioner solgte bøker på verdensbasis. Hun er utgitt på 32 språk, i 39 land.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788241917790

EAN 9788241917790

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 558

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 12 24 5 4 3

Bokomtaler

Elodie mistet moren, i en tragisk ulykke, da hun var liten pike. Det hun husker best av moren, er eventyret hun fortalte, gang på gang. Et stort hus ved en elv, med en spesiell værhane. Da Elodie, som voksen, finner en gammel skissebok i jobben som antikvar, blir hun satt ut. Den ene skissen er en tro kopi av huset i morens eventyr! Sammen med boken, ligger et bilde av en dame, som Elodie blir fascinert av. Kan hun ha tilknytning til eventyrhuset?

150 år før, nærmere bestemt sommeren 1862, samles en gruppe kunstnere på Birchwood Manor. Mannen som leder de unge menneskene, er Edward Radlcliffe, som eier huset. Det hele ender tragisk med mord, tyveri og en savnet person. Livet til Edward blir lagt i grus på kort tid.

Gjennom historien, høres en kvinnelig fortellerstemme. Hun vet alt om det som skjedde den fatale sommeren. Hun er klokkemakerens datter, Birdie Bell.

Hvordan kan den gamle historien ha noen sammenheng med Elodies familie?

Synes den var altfor lang, rotete og uoversiktlig. Så mange aktører at jeg ikke så forbindelsene før de bet meg i leggen... Ideen var muligens god, men utførelsen holdt ikke mål. Den dårligste fra Mortons penn, for min del.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke Kate Mortons beste synes jeg, men inneholdt jo alt slik den skal av mysterier, kjærlighet og engelsk landsbygd. Jeg koste meg underveis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns denne ble litt langdryg og kjedelig. Handlingen hoppet mye fra den ene til den andre tidsepoken, og hun som jeg trodde var hovedperson i boka forsvant nesten ut fra handlingen i store perioder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Den savnede søsteren" av Dinah Jefferies
 • "Sommeren på Oaktree Manor" av Katrine Wessel-Aas
 • "Den fjerde kysten" av Virginia Baily
 • "Safirhandlerens enke" av Dinah Jefferies
 • "Kunsten å forsvinne" av Amanda Prowse
 • "Hjem til øya" av Rosanna Ley
 • "Den jeg var" av Eliza Graham
 • "Når alt kommer for en dag" av Katrine Wessel-Aas
 • "Ellinors modige valg" av Katrine Wessel-Aas
 • "En sommer ved havet - roman" av Katie Fforde
 • "Minneteppet" av Ann O'Loughlin
 • "Napolislekten" av Domenica De Rosa
Alle bokanbefalinger for dette verket