Viser 1 til 9 av 9 omtaler

Fascinerende hvordan denne bokas karakterer smøg seg inn i tankene mine, lenge etter at boka var ferdiglest. Elsker at handlingene foregår i Oslos gater, og med personskildringer som gjorde det umulig ikke å se for seg hovedpersonene. En "must read"!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et storverk av internasjonalt kaliber. Mektig og monumentalt. Et skattekiste av språklige finesser og observasjoner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Halvbroren
Lars Saabye Christensen

Det handler om at Fred, bokseren er i en dramatisk hendelse omfanget ved en voldtekt på tørkeloftet, og den unge halvbroren Barnum.
Fred mener at han burde være faren istedenfor han som er det.
Etter hvert dreper Fred faren fra Nord-Norge.

Min mening av boken er at jeg likte den godt fordi den var spennende, mange gode beskrivelser av omgivelsene og at det var en lykkelig slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lenge siden jeg har lest en så rent god bok! Den er lang, men sidene flyr. Fantastisk intelligent

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er godt i gang, stimulert av TV-serien, og jeg som ikke har likt LSC så godt (bortsett fra hans dikt) er i ferd med å bli reformert! Dette er veldig fengslende! I am hooked!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte bare lese den om igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Handlingen i boka utspinner seg i en leilighet i Kirkeveien i Oslo fra tiden før siste verdenskrig og frem til 70-tallet. Vi følger fire generasjoner gjennom deres sorger og gleder - mest av førstnevnte. Familien har ikke all verdens å rutte med økonomisk, men forsøker å klare seg så godt de kan i etterkrigstidens Norge.

Halvbrødrene Fred og Barnum er svært ulike. Fred er resultat av en voldtekt på selve frigjøringsdagen i 1945, og det forhold at han har ukjent far gjør at han ikke føler seg som et fullverdig familiemedlem. Barnum er svært liten av vekst, og gjennom oppveksten blir han mobbet. Men selv om det er mest krangel og splid mellom brødrene, stiller Fred opp for halvbroren sin når rå muskelkraft er påkrevet. I bakgrunnen troner bestemor Boletta, og beskrivelsen av henne er svært fornøyelig.

Barnum har et utpreget kunstnersinn, men klarer ikke helt å forløse sine kunstneriske talenter. Dette til stor frustrasjon både for ham selv og omgivelsene.

Jeg ble litt skuffet over boka og synes den er en smule oppskrytt. Boka er for tykk og kunne med fordel ha vært gjort kortere. Det ble vel mange gjentakelser, og noen ganger syntes jeg de tidsmessige overgangene kom for brått og usammenhengende. Like fullt er dette er en leseverdig bok, som det er viktig å få med seg som et slags nøkkelverk innenfor norsk litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag