Viser 11 til 20 av 50 omtaler

Erotisk kraft gjennom hele boka; spennende og nifs samtidig. Bruker naturen for å få fram stemninger. Utrolig driv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Svik, skyld, soning, se og behov for å bli sett. Ravatn har laget intens triller om disse temaene. Jeg har bare klart å legge boken fra meg for å ivareta andre nødvendige plikter og for å sove. Kvalitet fra første til siste side!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Med kammerspillaktige rammer nærmer to menneskesjebner seg hverandre gjennom kvinnens tanker om seg selv og en fremmed mann på et isolert sted. Grunntonen av usikkerhet gir spenning til siste slutt, men jeg må grave litt for dypt i forfengelighetens mulighetsområde for å bli med på premisset om kvinnens lyst til å underkaste seg denne mannen. Hun kan gjøre hva som helst for han fra første øyekast, bli hva som helst for han og tolker samtidig ulike handlinger på så tynt grunnlag at det er et under at det hele går opp til slutt. Men, slike friheter ligger vel i romanens natur og hvem kan vel argumentere i mot den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ingen bok jeg har lyst til å lese etter å ha lest denne. Den var rett og slett for god og vanskelig å legge fra seg, og full av alle slags stemninger ikke mange klarer å skape. For ei bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Fugletribunalet" ble min fjerde bok av Agnes Ravatn. Og jeg er ikke i tvil - denne er den soleklart beste av dem. Ikke fordi de tre øvrige er dårlige, men ganske enkelt fordi "Fugletribunalet er helt fantastisk.
Jeg tenkte å bruke god tid på boka. Det viste seg raskt vanskelig. For her opplevde jeg å lese en bok med nydelig språk, god stemning - og ikke minst - spennende handling. Forfatteren makter i denne boka å holde leserens spenning levende helt til siste side.
Et av flere høydepunkter i boka: Når det fremkommer hva som ligger til grunn for at boka heter nettopp "Fugletribunalet".

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dette er ei bok eg knapt kunne legge frå meg. Boka grip nesten fatt i deg. Handlinga får ein til å lure på kva som skjer vidare, og har visse vendepunkt som er veldig uventa. Samtidig som eg hadde ein kjensle av å vite kva som kom til å skje, kunne eg aldri vere heilt sikker. Ei bok som er godt skrive, med kvardagsleg men spanande språk, og som verkeleg viser kor bra nynorsk litteratur kan vere.

Eg likar også dynamikken mellom dei to hovudpersonane. Det er ei jamn spenning mellom dei, sjølv om dei også verkar komfortable i kvarandres selskap. Der er opp og nedturar, og eg synest heile boka tek for seg mellommennesklege forhald på ein fin måte. Spesielt dette med å vere redd for å trakke feil når ein ikkje kjenner den andre så godt.

Alt i alt ei veldig god bok som eg vil anbefale på det varmaste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakkert og intenst om ensomhet og tosomhet, om å forlate og om å starte på nytt. Vanskelig å legge ifra seg denne boken, og jeg ønsket at den ikke ble slutt! Sitter i tankene lenge etter at den er avsluttet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne boka har så mange lag og en sånn nerve at jeg nesten skulle ønske jeg var student igjen sånn at jeg kunne bruke noen uker på å plukke den fra hverandre og se om jeg kunne forstå alt...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En bok som rett og slett bare må lese. Her får du ikke bare en engasjerende historie - den fortelles med ypperlig språk. Denne boken levde i tankene mine lenge etter den ble lukket. Eneste negative var at det var skikkelig nedtur å finne en ny bok etterpå.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Noen kom på at jeg måtte lese denne, og ga den til meg. En god ide. Gleder meg til hver gang jeg har tid til å lese litt, nyter den så langsomt jeg greier. Liker det nynorske, og den underlige historien. En glede.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KFlettietteEgil StangelandMonica  SkybakmoenIngunn STralteStine SevilhaugCarolinemgeAnne-Stine Ruud HusevågBerit B LieHanne Kvernmo RyeTrygve JakobsenJanne BrovoldTor-Arne JensenNefertiti100Anne Berit GrønbechLinn HaugJarmo LarsenRufsetufsaMarteAnneWangNinaTheaGodemineInger-LiseVariosaSissel ElisabethGunillaAnn ChristinMarianne  SkageIngvild SStig TEivind  VaksvikRoger MartinsenellinoronilleKirsten LundHanneKarin BergVibeke