Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Like spennende som de foregående.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mangler spenning og persongalleriet ble slitsomt stort, en skuffelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøpte boken fordi jeg syntes tittelen „Hitra“ hørtes inspirerende ut. Også omslagsbildet var svært inviterende, tenkte jeg. Ja vel, jeg fikk lyst til å gjøre en literarisk reise over Hitra med det samme, en øy jeg virkelig liker. Anmeldelsene jeg allerede hadde lest var utelukkende positive. Og heller ikke jeg ble skuffet, tvert imot. Jeg fikk definitivt føle min Hitra-opplevelse, vakre Fjellværøy inkludert. Naturbeskrivelsene var helt topp, samme gjelder de vakre ordene om øyfolket, det lokale sladderet samt næringslivet på Hitra, til og med „rikingene“ ble ikke glemt.
Men en krim er jo ikke bare geografi og samfunnsliv. Nei, selve handlingen var absolutt vellykket den også. God spenning, interessante vendinger og en del overraskelser. Et stort antall kapitler og masse korte setninger gjorde det enkelt til å holde orienteringen, mange navn og forskjellige perspektiver til tross. En del fagfolk venter internasjonal suksess og gir boka terningskast 6, men selv får jeg nøye meg med en 5-er her. Selv om karakterene holder vann og er absolut reale, makter jeg ikke å leve meg inn i alle. Hovedpersonene foretar seg altfor mye på egenhånd, noe som profesjonell politifolk verden rundt frarådes på det sterkeste. Altfor mange kapitler ender etter samme mønster, nemlig en telefon som gjør leseren nysgjerrig. Og i slutten synes jeg det er „én for mye“. Du får selv avgjøre om denne „én“ står for „forbrytelse“ eller „gjerningsmann“.
Nei, men dette er bare litt „luksuskritikk“, boken er virkelig leseverdig på alle måter. Takk for Hitra-turen, Samuel Bjørk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig når en historie er lagt til et sted man kjenner godt, selv om jeg er enig med Ruth på Hjorten hotell at Frøya er vakrere.

Mia Krüger blir dratt inn i en mordetterforskning, men det trengs flere ressurser på den trønderske øyperlen. Holger Munch tilkalles fra Oslo, og radarparet starter jakten på en morder blant oppdrettsmillionærer, religiøse fanatikere, og en eklektisk blanding av lokale helter.
Underholdende og lettlest, men vel stort persongalleri.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenGrete Aastorp