Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Synes historien til Syvert var flott, og samme med måten historiene ble koblet sammen til slutt. I andre halvdel av boka ble det for mye naturvitenskap og filosofi for min smak. Alt i alt - en veldig bra bok, men kommer ikke opp mot sekser’n jeg ga til Morgenstjernen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken inneholder det meste - dagligdagse gjøremål, drøfting av filosofiske spørsmål, psykologi, biologi - i en herlig kombinasjon. Passer bra til pendling og bilturer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Starter ut som en oppvekstroman, der skildringene er litt for omstendelige for min smak, men handlingen likevel fin og spennende nok til at jeg blir fanget av historien. I andre del er det noe som blir for fagteknisk for meg, sider jeg bare vil bli ferdige med for å komme videre i historien. Men jeg leser alt, og ender med å være glad for det, helheten binder boka sammen. Og håper jo på en tredje bok, som tar alt sammen et hakk videre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Innsikt gir utsikt.

Hele verden og livet i seg selv fremstår som vanlig etter en Knausgårdbok i et ganske nytt og annerledes lys og perspektiv for meg.

Synes forøvrig denne burde være obligatorisk lesning for alle voksne mennesker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan ikke si annet enn at jeg liker måten Knausgård skriver på. Boka har handling, men det er ikke handlingen som gjør meg mest fascinert. Knausgård skriver på en sånn måte at en bare blir dratt inn i historien, og blir der!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg innrømmer det med en gang: jeg skumleste deler av Syverts historie, og jeg hoppet over mange av sidene som inneholdt det jeg nesten vil kalle faglitteratur, som like gjerne kunne stått i et fagtidskrift.
Og til deg som forventer en fortsettelse av Morgenstjernen: dette er enda en bok om hva som skjer FØR stjerna kommer.
Etterhvert ble det ganske så spennende å finne ut av hvordan det gikk med Syvert, selv om det var litt langdrygt og fullt av hverdagslige detaljer i starten. Knausgård skriver godt og gjør noen fiffige grep med å flette sammen personer som har mer eller mindre med hverandre å gjøre, samt gjøre hopp i tida. Han kommer med en del små hint og frampek til det rare som skjer når stjerna kommer.
Tror nok at min endelige mening om boka avhenger av hvordan neste bok blir (for den kommer vel!?) og om den henter og samler trådene fra de to forrige bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleser