Viser 1 til 2 av 2 omtaler

For å si det helt kort:
Har kost meg storlig med alt av Kurt Austs hittil. Men dette må da være Kurt Austs beste hittil?

Uansett, boka er en berikelse for den historie interesserte "roman" leser. Her er det nemlig ikke bare et spennende plot, men de mange historiske interessante forhold som danner bakgrunn for kjernen i hele historien vil nok overraske en del lesere, i alle fall meg. Snakker her særlig om Europas delaktighet i slavehandel og, ikke minst afrikanske småkongers egen delaktighet i det samme. Her handles kuler og krutt mot svart "kjøtt".
En slaves verdi er nøye spesifisert i forhold til andre nyttige ting. Som hvite tjenere, frie slaver, hester og sånt...
Jeg beundrer også måten K.A. finner det lett gammelmodige sproget til en slik fortelling.
Ord og vendinger lyder bare så tidsriktig.
Fortellingen springer litt fram og tilbake i tid og situasjoner, eminent redigert etterhvert som opplegget blir tydeligere utover i boka.
Mye mer kan sies.
Nøyer meg med min sterkeste anbefaling; Dette er en kjempebra bok.
Må leses!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
  1. september 1705 skal slaveskipet "Cron Printzen af Danmark" sette kursen fra Guineakysten mot Karibien med 800 slaver og gull. I stedet går skipet i luften natten før, og ingen overlever.
    I februar 1707, ankommer Petter Hortten med famlien, og Thomas av Boueberge samme sted med skipet "Christianus Quintus". De skal etterforske hva som egentlig skjedde den natten for to år siden. Husværet deres er Fort Christiansborg, og alt det fremmede framstår som eksotisk - et paradis. Allerede første dag, oppdager Petter Hortten at det kun er fasade. Ved fortet finnes ondskap han sjelden eller aldri har vært vitne til. Hvordan skal han og Thomas klare å overleve når de skal etterforske noe som kong Fredrik tydeligvis har godkjent?

Nok en spennende og interessant bok om Thomas og Petter, (den åttende, og siste i rekken). Det historiske bakteppet er både grusomt og fascinerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete Rambøl