Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Vidar Sundstøl skriver meg rett inn i underbevisstheten og drømmenes verden. Og når fortellingen i tillegg kretser om en tegning og en historie som har gjort inntrykk, er det bare å takke for boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liker du spøkelseshistorier?
"Jeg sank" av Vidar Sundstø er en kunstnerroman og samtidig en historisk fortelling om Seidmennene på Skrattaskjær, Karmøy.

Hovedpersonen er enstøingen og forfatteren, Eddy Kromvik, som har bestemt seg for å skrive en roman. For å gjøre det har han isolert seg i en hytte på nettopp Avaldsnes. Her møter han arkeologen Henrik Gran og tenåringsdatteren hans, Susanne, som har sommerjobb på vikingsenteret på øya.

Den historiske bakgrunnen for denne spøkelsesfortellingen er Snorres fortelling om da Olav Tryggvason tok fire hedenske trollmenn til fange, brakte dem ut til et skjær utenfor Avaldsnes ved Karmøy, og bandt dem fast, for så å la dem drukne av det stigende tidevannet. I 1899 laget kunstneren Halfdan Egedius en tegning med de 4 seidmennene. Denne tegningen står sentralt i fortellingen, og vi guidet gjennom tegningen flere ganger.

"Jeg sank" er en av bøkene som blir presentert på Norsk litteraturfestival 2021.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva