Viser 1 til 10 av 13 omtaler

Jeg er ikke i tvil om terningkastet. Denne bokas begynnelse fikk meg til å hikste av latter, men deretter forsto jeg at den ville utvikle seg til noe mer alvorlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forsøkte å lese denne i papirform, men ga opp. Hørte denne nylig som lydbok og fikk en helt annen leseropplevelse, Nahom Feshatzion leser med god innlevelse. Lo så jeg grein gjentatte ganger. Boken er skrevet med humor, varme og alvorlig undertone.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok! Varm, ærlig, morsom og interessant. Håper det kommer mer av denne forfatteren. Oppleser var med på å gjøre boka «levende». 👍🏼

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mahmoud er 15 år, og foran ham ligger en lang sommerferie. Den pleier han å tilbringe utenfor blokka med kompisen, Arif.
I år blir det annerledes, for familien får besøk fra Pakistan. Onkel ji, farens bror, som aldri har vært i Norge før. Majmoud blir onkelens guide, for faren må jobbe. Mahmoud tar med onkel ji rundt i Oslo, og det han ser faller i smak. Alt er jo så annerledes der, og han synes at to måneders turistvisum egentlig er for lite.
Mahmouds lillebror på 10, Ali, blir også med av og til, men det er noe som plager ham. Oppførselen hans er rar, og da Mahmoud får vite brorens hemmelighet, føler han seg i en uløselig klemme. Det stilles visse forventninger til pakistanske gutter, og nå går det på æren løs.

Utrolig god ungdomsbok, skrevet på «kebabnorsk». Den er både humoristisk, alvorlig, og ikke minst viktig.

Samlesing med Bokbloggerprisen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I denne historien følger vi 15 år gamle Mahmoud fra østkanten i Oslo og hans familie. Familien skal tilbringe sommeren i Oslo som vanlig, men onkelen kommer på besøk fra Pakistan. Onkelen er bakgrunnen for flere morsomme scener i boken, han mener at Norge er drømmelandet etter at han har sett lettkledde jenter i parken. Lillebroren til Mahmoud Ali har helt tydelig en drøm om å være jente, og Mahmoud tar på seg rollen som forsvarer av Ali, og det er han som forteller det til foreldrene.

Dette er en fantastisk morsom og oppmuntrende historie om fordommer, kjønnsskifte og kultur. Ikke minst tar forfatteren for seg forskjellen på Pakistan og Norge, og ulikhetene mellom pakistanske og norske foreldre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Hør her'a!» av Gulraiz Sharif er en ungdomsroman fra 2020. Språkdrakten er preget av «kebabnorsk». Her utfordrer Sharif holdninger ved hjelp av humor. Et tema som utpeker seg er kulturforskjeller. Romanen handler om 15-årige Mahmoud som er født i Norge av pakistanske foreldre. Han er en gutt som har det i kjeften. Mahmoud skal vise Oslo til onkelen sin som er på sommerferie i Norge. Og så er det lillebroren som helst ville vært jente. Hvordan skal det gå?
Jeg ser et underliggende budskap som handler om likeverd. Og om muligheten til å være den man vil. En artig bok som nok vil treffe målgruppen (ungdommer), men fikk også en "gammel" norsklærer som meg til å humre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er morsomt! Mahmood, 15, bruker sommerferien på å vise onkelen fra Pakistan rundt i Oslo. Det gir grunnlag for kulturkollisjoner, misforståelser, gode samtaler og mye humor. Samtidig er det spenninger hjemme hvor far er sliten av å kjøre drosje og lillebror Ali sliter med å finne ut hvem han er. Det er en varm hverdagsskildring fra et miljø på sida av det erkenorske.

Jeg har lest bøker i samme type språkdrakt før og kommet greit inn i det, men denne gangen ble det lydbok. Og det var en opplevelse! Jeg brøt ut i hikstelatter flere ganger og begynte å kalle alle rundt meg "brur". Herlig!

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Få karakterer. Et hendelsesforløp. Liten skriftstørrelse, men korte kapitler og noen linjeskift fjerner følelse av altfor lavt tempo. Fremdriften ligger i tanker og noen dialoger, altså er varm stemning og tone beskrivende. Men boken skal opplyse og skape ettertanke. Tid, sted og miljø er gjenkjennbart for alle nordmenn – men at de beskrives fra en minoritetsungdoms synsvinkel gjør at de kanskje ikke er så gjenkjennbare likevel?

Klar read alike til Tante Ulrikkes vei

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydbok med Nahom Feshatzion som innleser. Denne likte jeg veldig godt. Mye energi og humor, men også alvor og visdom. Feshatzion briljerer i alle rollene, særlig fly forbanna mamma. Jeg lo høyt flere ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugKathinka HoldenTove Obrestad WøienJarmo LarsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseIngunn ØvrebøHilde Merete GjessingritaolineElin FjellheimRufsetufsaTonesen81Synnøve H HoelEivind  VaksvikMarteSverreReadninggirl30FredrikKirsten LundIngunn SJon Torger Hetland SalteVegardSilje BorvikBertyBjørg L.Beathe SolbergLisbeth Kingsrud KvistenIngeborg GVibekePirelliTheaLars MæhlumAgathe MolvikDolly DuckAlice NordliHilde H HelsethTanteMamieBente NogvaalpakkaSigrid Blytt Tøsdal