Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Jeg har ingen dyp interesse for filosofi, men denne fanget interessen min og gav meg litt perspektiv på områder som har med løgnen å gjøre. Til og med som en kristen så gav dette meg et givende perspektiv på løgnen, og gav meg noen områder i livet som kunne trengt et lite finpuss.
Vi får også lest litt om forskjellen mellom bl.a. bullshit og løgn. Interessant er det også å lese om filosofen og grunnleggeren av pliktetikken Immanuel Kants forhold til løgnen, som noe absolutt, altså at man på alle måter og i alle situasjoner er galt å lyve. Ellers får han følge av Augstin som hadde et enda mer radikalt syn på løgnen. Vi får videre forskjellige syn på løgnen, fra bl.a. Aristoteles, fra Jesuittene og deres hyklerske holdninger og lære rundt dette, Thomas Aquinas, som til og med mener at en spøk kan gå under løgnens banner, noe den radikale Kant ikke ville trekke likhetstrekk til løgnen med. Vi får også et blikk inn i politikkens verden, der vi får avslørt at alle politikere faktisk ljuger til tider når det kommer til det politisk anliggende, noen mer enn andre. Kroneeksemplet i boken blir Donald Trump. Forfatteren påpeker også at utenrikspolitiske løgner tilgis lettere enn de innenrikse.

Jeg stilte allikevel spørsmålstegn rundt det forfatteren nevner om at man aldri kan vite om noe man tror er sant. Da synes jeg man beveger seg litt for høyt i sky og overfilisoferer litt.
En annen ting jeg reagerte på var at Svendsen skriver at Gud ved noen tilfeller også tillot løgn i Bibelen, men jeg hadde gjerne ønsket meg kapittel og vers på hvor man kan lese dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie