Viser 1 til 10 av 17 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter først å ha lest "Søsterklokkene" var forventningene for denne boken meget høye. Lars Mytting innfrir absolutt disse forventningene i sin mikstur av fakta og fiksjon. I denne runden får vi også et innblikk i bygdenorges betraktninger på verdensomfattende eventer som verdenskrig og spanskesykeutbrudd. Man kommer godt under huden på hovedpersonene og det er vanskelig for leseren å ikke føle at man selv tar del i historien. Flott historie med mystikk, romanse og spenning, eventyrlig fortalt av forfatteren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ikke fult på høyde med det forrige, men du verden........

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lars Mytting har virkelig klart det igjen! Hekneveven hekter tak i deg allerede med tittelen, og boka er full ord, setninger, fortellinger og skjebner som får deg til ville inn å se hva som skjer i dette spennende universet, eller rettere sagt universene. Med utgangspunkt i Hekne-slekta i Butangen i Gudbrandsdalen, vider romanen seg ut både i tid og rom. Vi ser bakover til 1600-tallet og to enestående kvinner, siamesiske tvillinger som i "Hekneveven" har skildret den kjente verdens siste dag- Skråpnatta, og vi dras ut i verden til en godseier i England med teplantasje i Ceylon og til Skottland, Tyskland og Frankrike.

Hovedpersonene er Jehans og hans ukjente tvillingbror, Victor Harrison. Kontrasten i livene de lever satt opp mot den sterke følelse av fellesskap de begge føler når de møtes, er en av mange tråder som veves i denne boka der hovedhandlingen er lagt fra unionsoppløsningen i 1905 til avslutningen av 1. verdenskrig og utbruddet av "spanskesyken".

Romanen har alt- spennende fortellinger, myter og overnaturlige hendelser, hverdagsdramatikk og kjærlighet, samtidig som vi får følge samfunnsutviklinga fra slitet på husmannsplassen til elektrifisering av bygda og oppbygging av moderne ysteri.

Boka har høyt tempo, og alt er definitivt ikke sannsynlig, men den er godt komponert og en glede å lese. God bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hva skal man si?! Jeg klarte knapt å legge den fra meg, samtidig som jeg ikke ville bli ferdig, jeg ville nyte den så lenge som mulig...! En riktig perle! Står ikke det minste tilbake for den første i trilogien, "Søsterklokkene" og jeg kan knapt vente til den tredje kommer!

Jeg kjøper aldri romaner, jobber på et folkebibliotek så jeg har ikke noe behov for å kjøpe selv, men både "Søsterklokkene" og "Hekneveven" har funnet veien til min egen bokhylle så jeg kan ta dem frem og lese dem når jeg vil... Elsk!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En god bok. Synes også denne var bedre enn Søsterklokkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ga Søsterklokkene terningkast fire, men jeg synes denne fortjener ett øye til, altså fem. Denne ble avsluttet sånn at fortellingen kan fortsette. Så kanskje det blir en trilogi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har vært en sann og sitrende svir å lese Hekneveven! Jeg har måttet tøye lesingen og nyte boken i små porsjoner, - dels fordi språket og miljøskildringen var så fantastisk, og dels fordi den var så spennende! Jeg var jo så nysgjerrig på hvordan det ville gå, men samtidig gruet jeg meg til at den skulle ta slutt, så jeg måtte bare holde igjen, - jeg ville fortsette å være i den verdenen Mytting hadde skapt! Man kan bare bøye seg i støvet for hans evne til å lage stor litteratur av en historie som tilsynelatende kan virke som om den hører mer hjemme i «kiosk-litteraturen». Det som redder og bærer hele boken er språket, miljøskildringene og ikke minst forfatterens utrolige kunnskaper om alt fra veving og reinsdyrjakt til de første flyene. Historien har mange velkjente trigger-elementer – og de er deilige å kjenne på – , men man er aldri trygg på hvordan det vil gå! Overtro og overnaturlige elementer har en sentral plass i boken, og det kan nok oppleves som i overkant mye, men jeg svelger det rått, og tenker på at handlingen foregår i Vis-Knuts verden, - en mann som også hadde syner om hva fremtiden ville bringe, på linje med Hekne-søstrene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har lest Svøm med de som drukner som er en av de beste bøkene jeg har lest, og sammen med Søsterklokkene er denne boken helt på høyde med terningkast 6.
Lars Mytting har en helt fantastisk fortellerevne, og ikke en eneste side, eller avsnitt i denne boken er kjedelig! For en forfatter! Gleder meg til siste boka i Hekne serien!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hørt Hekneveven på lydbok. Nok en mesterlig skrevet bok av Mytting, her er det dramatikk og spenning fra første til siste side. I denne oppfølgeren til Søsterklokkene følger vi hovedsaklig Jehans Hekne, sønn til Astrid Hekne som vi fulgte i første bok, men vi følger også presten Kai Scweigaard og en ung mann som Jehans treffer på fjellet under reinsdyrsjakt....
Det er forfatteren selv som leser boka på dialekt, og jeg synes dialekten forsterket opplevelsen av at man faktisk befinner seg på Butangen Har prøvd å "høre sakte" , for dette er en bok man bare ikke vil ta slutt, samtidig som man er spent på hva som skjer videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stig TMads Leonard HolvikSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten Lund