Viser 1 til 10 av 10 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

“Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.”

Zeshan Shakar sin andre roman etter supersuksessen «Tante Ulrikkes vei».
Tittelen"Gul bok" refererer til utkastet til statsbudsjettet. Det er en interessant roman som handler om den nyutdannede økonomen Mani som får jobb som rådgiver i
Y-blokka. Han bor i leilighet på Haugenstua med sin far, en førtidspensjonert taxisjåfør. Moren er død. Mani er en litt naiv person på vei ut i livet, ny i yrkeslivet, og opplever den vanskelige kjærligheten og ikke minst utenforskap. Bomben 22. juli 2011 er også et element i historien. Romanen er velskreven og har en varm tone. Her får du mulighet til å få et innblikk i en hverdag som er annerledes enn din egen! Jeg liker godt stilen til Zeshan Shakar, jeg synes han får frem forskjellene i samfunnet på en god måte. Jeg koste meg med lydboken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en bok som jeg ikke trodde jeg ville lese. Nå har jeg gjort det. Angrer ikke. Jeg anbefaler den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken skildrer flere overganger, hvordan hovedpersonen tilpasser seg disse og hvor vanskelig det kan være å forene drømmer og selvbilde med virkeligheten hvor kultur, oppvekstmiljø og familie trekker i ande retninger. Shakars skildring er troverdig. At boken skildrer et innvandrer miljø med første og annen generasjons innvandrer gir en ekstra dimensjon, men jeg tror mange som har reist fra bygda til universitetet og akademisk karriere vil kunne kjenne seg igjen i mange av situasjonene og følelsene som beskrives i boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde forventet så mye mer. Fortellingen er troverdig og noe engasjerende. Interessant med innblikk i livet på Haugenstua og i departementet, men ut over det er lite.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er virkelig langt fra Haugenstua til Y-blokka. Zeshan Shakar skriver glitrende om å leve i et miljø så totalt annerledes fra det man vokste opp i. For sine gamle venner har hovedpersonen, Mani, blitt annerledes - han ser at han er ulik fra dem, og de ser at han har forandret seg. For sine nye kolleger i departementet er han likevel ulik. Han blir med én gang plassert i reklamebrosjyren for departementet, selv om han er én av ytterst få "sånne". Hvem er han egentlig - for dem? Fra sin egen fadder Jan Tore får han høre at "vi minoriteter må stå sammen".

Han har havnet en slags limbo mellom sin gamle og nye verden. Dette sliter på forholdet til ungdomskjæresten Meena, som drømmer om ferie i Dubai. Dubai? Et slikt kvinneundertrykkende sted vil ikke kollegene i departementet være bekjent av.

Zeshan Shakar fanger tidsånden i Oslo mellom 2008 og 2012 så godt at det er som å være der. En meget spennende andre bok i det som forhåpentlig blir et langvarig forfatterskap.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Zeshan Shakar. Gul bok.
Alle vet hvor Tante Ulrikkes Vei er pga Zeshans forrige mye leste og omtalte bok. Ei bra bok om å være innvandrer i oppvekst blant sine egne.

Denne boka handler om å ta steget ut i av den verdnen, inn i voksenverdnen, ut av barndomshjemmet, inn i regjeringskvartalet, ut av det trygge, inn i parforhold, ut av bomiljøet, inn i et "hvitt" miljø - med forventninger fra opphavet hengende over seg.
Synes han skriver veldig godt og troverdig, forsiktig og subtilt om de små men store forskjellene det er å vokse opp med minst tre kulturer; opphavets, sin egens generasjons, de melkevites i landet en er vokst opp i.
Spesielt sterkt å lese om når bomba til ABB gikk av. Det vakumet og mistenkeliggjøring som oppstod før det viste seg at terroristen heldigvis var melkehvit.
Selv var jeg midt opp i det, kjørte gjennom området foran ambulansene, før støvet hadde lagt seg, uten en anelse om hva som vi skjønte ville komme i historiebøkene. En spesiell opplevelse, som det er spesielt å lese om - og jeg ble som mange lettet over hudfargen til ABB. Vi hadde hatt et annet land om han hadde hatt pigmenter og kunne flere språk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mani har tatt master i økonomi ved BI. Han trodde det skulle bli «piece of cake» å få seg jobb. Helst vil han til det private næringsliv. Det er der de store pengene er, men han ender opp i Oppvekstdepartementet. Dårligere betalt og lavere status. Han lyver om lønnen til kjæresten, Meena. De har planer om å gifte seg når Meena har gjort ferdig studiene.
På jobben får Mani føle på de kulturelle forskjellene. Han kommer fra Haugenstua, og tror at det beste stedet å spise i Oslo er Theatercaféen. At å bo på Skillebekk er bedre enn å bo i Gamlebyen. At å dra på ferie til Dubai trumfer Sør-Amerika.
Så kommer juli 2011, og alt snus på hodet.

Litt trå start, og det meste som foregår i departementet er langdrygt. Liker best det som skjer utenom Manis jobb. Boka er godt skrevet, og verdt å få med seg. Mulig andre som er mer interessert i byråkratiet liker den delen bedre enn meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

DETTE ER EN OPPFØLGER MED GODT DRIV og det var med ganske høye forventinger jeg satte i gang med boken for dette har vært en etterlengtet oppfølger så fallhøyden var rimelig stor. Jeg ble ikke direkte skuffet for dette var en bra bok, både godt skrevet og hadde et godt driv gjennom mesteparten av boken til tross for at det ikke alltid skjer så veldig mye.
Likevel må jeg innse at den ikke nådde helt opp mot debutboken, til det ble jeg tidvis ikke nok berørt verken av Mani som person eller hans historie. Nå er det kanskje urettferdig å sammenligne Mani med Jamal og Mo, men når jeg vet at forfatteren har klart å skape karakterer jeg så til de grader ble involvert i så oppleves det som en aldri så liten «downhill» når så ikke skjer.
Jeg skal ikke påstå at forfatteren har gjort en dårlig jobb når han skapte karakteren men jeg som leser fikk ikke alltid den nødvendige kontakten med ham og dette trekker noe ned på helthetsinntrykket.

Les gjerne omtalen min her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ingar hMona AarebrotKristinHeidi LPer HellemKjell PmarithcLeseberta_23Martine GulbrandsenIngunn SDolly DuckIdaBjørg L.Harald AndersenElinKirsten LundLisbeth Kingsrud KvistenHåkon PedersenElisabeth SveeSolveigIngvild SNeda AlaeiHarald KTorill Elisabeth RevheimJohn LarsenHildegretemorEileen BørresenDressmyshelfClaritySolveigLiv-Torill AustgulenLailaPilarisKjerstiAnne-Stine Ruud HusevågTone SundlandAurora WeberAnette SFrank Rosendahl SlettebakkenMadame