Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Historisk kjærlighetshistorie som jeg varmt vil anbefale - og som gikk rett inn på New York Times' bestselgerliste.

Seksten år gamle Noa er forvist fra hjemmet sitt i Nederland etter at hun ble gravid med en tysk soldat og tvunget til å gi fra seg barnet. Hun bor på et lite rom i stasjonsbygningen på en jernbanestasjon som hun vasker for å få penger til å overleve.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjulestedet av Pam Jenoff var så sterk å lese at den måtte "fordøyast bit for bit". Samtidig ville eg lese heile tida fordi den dreiv meg framover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noe som skurrer i denne boken, jeg tror ikke på noen av hovedpersonene og tar meg i å skumlese gang på gang. Gode kritikker stemmer ikke alltid, denne boken vil jeg bare glemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noa er seksten år. Hun jobber på en liten jernbanestasjon i Tyskland, hvor hun vasker for å overleve. Faren kastet henne ut fra barndomshjemmet i Nederland da han fant ut at hun var gravid med en tysk soldat. Barnet ble tatt fra henne etter fødselen, og savnet er stort.
En kveld hører hun lyder fra en ubevoktet jernbanevogn. Innholdet sjokkerer henne voldsomt, og hun skjønner hvorfor ingen tyske vakter vokter den. Vognen er full av jødiske spedbarn, som ganske sikkert er på vei til en konsentrasjonsleir. De er hjelpeløse og har ingen mulighet til å rømme. På ren impuls river hun til seg et av barna og flykter hals over hode...

Medrivende historie fra 2. verdenskrig, men sett fra et litt annet perspektiv. Boka er løselig basert på virkelige hendelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild SMonica CarlsenAlice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol