Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Hemmeligheter i øst og vest.

Spennende spionroman. Den røde tråden i denne boka dreier seg om hvordan Boris Pasternaks forbudte roman Dr. Zhivago ble et virkemiddel i Den kalde krigen på 1950-tallet. På den ene siden følger vi begivenhetene i Moskva; på den annen side befinner vi oss hos en fiktiv gruppe kvinner som jobber som kontordamer for CIA i Washington, DC. Hovedpersonen Irina blir rekruttert for å spre Dr. Zhivago til russiske turister i Vesten. Alt dette er godt og spennende fortalt.

Men forfatteren har enda en historie å fortelle. Mens undertrykkelsen i Sovjetunionen er direkte og brutal, er den subtile amerikanske varianten i CIA preget av diskriminering på grunnlag av kjønn og seksuelle preferanser. Hovedpersonene møter store hindringer i å få oppfylt sine kjærlighetslengsler. Sånn sett er er handlingen en parallell til kjærlighetsdramaet i Dr. Zhivago.

Forfatteren er opptatt å gjøre romanen så tidsriktig som mulig. Et etterord oppsummerer kildene hun har brukt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth