Viser 1 til 4 av 4 omtaler

For en fantastisk roman. Elsker formen og fremstillingen av personer og konflikter. Fikk gåsehud flere steder og lo flere steder!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Orket ikke å fullføre. Klarte ikke fortellerstilen. Tok meg flere ganger i å ha lest en side uten å ha fått med meg noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en roman som gir meg lyst å kaste rundt meg med dikotomier: morsom og alvorlig, tung og lett, politisk og personlig.

Vi møter en bråmoden attenårig jente i Nord-Irland på 70-tallet. Den politiske, religiøse og militære konflikten er på sitt høydepunkt og samfunnet er gjennomsyret av formelle og uformelle regler, grenser og straffer. Hovedpersonen ønsker bare å leve livet sitt i fred: lese 1800-tallsbøker (gjerne mens hun går), være sammen med kanskje-kjæresten, jogge og lære fransk. Men samfunnet tillater ikke å være annerledes, og når den lokale paramilitære lederen Milkman kaster sine øyne på henne, så er spiralen i gang.

Et muntlig språk med mange innskudd drar leseren inn i denne verden av synlige og usynlige grenser og folkemeninger.

Leseverdig og gripende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini