Viser 1 til 4 av 4 omtaler

For en fantastisk roman. Elsker formen og fremstillingen av personer og konflikter. Fikk gåsehud flere steder og lo flere steder!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Orket ikke å fullføre. Klarte ikke fortellerstilen. Tok meg flere ganger i å ha lest en side uten å ha fått med meg noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en roman som gir meg lyst å kaste rundt meg med dikotomier: morsom og alvorlig, tung og lett, politisk og personlig.

Vi møter en bråmoden attenårig jente i Nord-Irland på 70-tallet. Den politiske, religiøse og militære konflikten er på sitt høydepunkt og samfunnet er gjennomsyret av formelle og uformelle regler, grenser og straffer. Hovedpersonen ønsker bare å leve livet sitt i fred: lese 1800-tallsbøker (gjerne mens hun går), være sammen med kanskje-kjæresten, jogge og lære fransk. Men samfunnet tillater ikke å være annerledes, og når den lokale paramilitære lederen Milkman kaster sine øyne på henne, så er spiralen i gang.

Et muntlig språk med mange innskudd drar leseren inn i denne verden av synlige og usynlige grenser og folkemeninger.

Leseverdig og gripende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad Wøien