Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Troverdig og spennende fortelling fra evakueringa av Londonbarn under andre verdenskrig. Fortelleren lar det bli alvor, en slipper ikke unna pga alder om en mistenkes for spionasje, nei! Samtidig skildres ungenes savn av foreldre og dagliglivet på en god måte. At det hele bygger på en sann historie (og at det redegjøres for hva som er hva i etterordet), trekker på ingen måte ned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor blir 13 år gamle Henry forhørt av MI5 mistenkt for spionasje for nazistene?

Det er 2.verdenskrig, og Henry er evakuert fra London etter bombingen av byen. Nå er han og hundrevis av andre barn og ungdom innkvartert hos familier på landsbygda. Her blir han og vennene hans kjent med soldatene i en militærleir. Henry lærer om livet til soldatene, og de forteller også om strategier og planer som er hemmeligstemplet …

Actionfylt spenning basert på en sann historie. Engasjerende om vennskap og lojalitet. Lærerikt om krigsplaner, kodeord og spionasje.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese barne og ungdomslitteratur igjen. Fordi det er spennende, lærerikt- og viktig. Og fordi jeg ble inspirert av konferansen Se og Les 2020 i Bergen. Nå vet jeg for eksempel at denne boka er midt i blinken for mange i alderen 10-13 år. Spennende bok som jeg ikke skal avsløre for mye av, halve vitsen er å ikke vite hva som skjer her altså. Men handlingen er inspirert av faktiske hendinger i England under 2. verdenskrig. Med unge gutter som viktige aktører. Og kodeord. Bak i boka kan en lese om hva som er fakta og ikke, noe som gjør leseropplevelsen ekstra spennende med tanke på hvordan en forfatter kan bruke historiske fakta og blande inn fiksjon og egne karakterer. Men jeg sier som forfatteren hvis du ikke har lest historien først men går rett til etterordet: «Er du en av dem som hopper til etterordet før du har lest boken? Bla om til første side og opplev dramatikken i historien først, for dette etterordet røper sentrale deler av handlingen.» Og unn dere å lese barne og ungdomslitteratur innimellom, folkens! Viktig å kunne dele gode leseropplevelser med de unge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde så store forhåpninger til denne fordi så mange andre av bøkene hans har vært drivende spennende. Trenger påfyll til klassesett som også kan fenge guttene våre, men det blir neppe denne. Mye å tenke på, men litt stillfaren og for en mer moden leser enn den jeg hadde i tankene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T