Viser 1 til 6 av 6 omtaler

I starten syns jeg boka var litt tunglest og jeg fikk ikke helt grep på handlinga eller interesse for personene. Etter hvert tok det seg kraftig opp ved at grepet med at livet kan utspille seg på ulike vis og ofte (alltid?) er styrt av tilfeldigheter, ble tydelig. Dermed var jeg solgt. Gjennom de fem delene, adskilt av intermessoer/mellomspill, får vi en reise gjennom det 20.århundre med død og fortvilelse som en viktig bestanddel. Jeg likte særlig godt skildringene fra Sovjet-tida: i enda større grad enn i de andre delene kommer menneskenes ondskap og tilfeldighetenes spill klart fram. Etterkrigstida i DDR og etter hvert det ny-samlede Tyskland, er framstilt som mindre dramatiske: kanskje en parallell til hver enkelts liv i 50-60-åra henimot alderdommen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle dagers ende. Jenny Erpenbeck.

Ei bok om jødehistorie, som i og for seg ikke kommer med noe som ikke har blitt fortalt før, men det er måten den blir fortalt på som er det spesielle.

Boka har et veldig godt språk, gode bilder, stemninger og røde tråder. Den er veldig original i sin form, ved at forfatteren bruker virkemidler fra sin teaterbakgrunn med å nystarte og binde samnen fortellingene med intermezzo. Sterk lesing om forfølginga av det jødiske folk i krig og fred.

"Slutten på en dag da noen dør, er langt ifra alle dagers ende".
Forfatteren lar hovedpersonen sin dø fem ganger i livet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bokas navnløse hovedperson dør fem ganger. Først som spedbarn i Galicia i 1902. Deretter som forelsket tenåring i Wien, så som forrådt partifunksjonær i Moskva, som hyllet forfatter i Øst-Tyskland, og til slutt som nittiåring på aldershjem i Berlin. Da har muren falt.

Uhyre interessant om politikk, skjebne, uforklarlige hendelser, og tilfeldigheter. Det er samtidig en reise i Europas nyere historie. Knallgod!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Meget velskrevet bok med godt språk og en fin historie med en original vri. Det ene kapittelet fra Sovjettiden syntes jeg var helt umulig å lese, dette trekker dessverre ned helhetsinntrykket. Men alt i alt en god leseropplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva jeg vil kalle en kvalitetsbok av en forfatter som kan det å skrive. Velskrevet og originalt. Jeg likte ideen om å la hovedpersonen dø flere ganger og dette er elegant gjennomført. Litt trekker det ned at jeg i Sovjet-tiden av hovedpersonens liv syntes mye var uklart og litt rotete.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleser