Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Rød mand/Sort mand inngår i det Leine selv har sagt skal bli en trilogi om grønlendernes frihetskamp. Romanen er på sett og vis forhistorien til Profetene i Evighetsfjorden, som kom ut i 2012.

Der handlingen i den første boka i trilogien utspiller seg på Grønland på slutten av 1700-tallet, er denne lagt til begynnelsen av det samme århundre. Det er en storslått historisk roman med et stort persongalleri, men med to tydelige hovedpersoner, nemlig «Grønlands apostel» Hans Egede og åndemaneren Aappaluttoq – henholdsvis Sort mand og Rød mand. Sentrale i handlingen er også en mildt sagt brokete gruppe dansker som seiler til Grønland for å kolonisere denne verdens største øy.

Jeg ga Profeterne i Evighedsfjorden en sterk femmer da jeg leste den i 2014, og hadde således store forventninger til denne. Og Leine innfrir absolutt denne gangen også. Han skriver med en innlevelse som gjorde at jeg formelig så for meg den mektige naturen så vel som menneskene og de kummerlige forholdene i kolonien og nærmest kjent de mange luktene – de fleste av dem dessverre stinkende og fæle. Etter min mening er Rød mand/Sort mand er en enda bedre og sterkere roman, og jeg triller en sekser på terningen. Ny favoritt!

Jeg har lest den på dansk, men ser at den ventes utgitt på norsk i slutten av april.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas