Viser 1 til 10 av 15 omtaler

Stefansson er så god på å skape helt spesielle univers i bøkene sine, og handlingen foregår ofte på flere tidsplan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herrlighet for et mesteverk! Tror det må være en av de vakreste bøkerne je mg har lest. Språket må bare oppleves. Bildene som skapes gjennom ord og setninger som ruller så rikt og vakkert. Bølger fra den ene til den andre siden. Dette var stor kunst. I tillegg er historiene som males ut interessante, såre, artige. Man blir glad i skikkelsene, og mye er gjenkjenbart fra norsk bygdeliv. Dette er den beste boka jeg har lest på åresvis. Og oversetter må ha gjort en fabelaktig jobb!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en av mine favorittbøker! Språket er så vakkert og skildringene så gode!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wow, for en bok! Dette var en glede å lese. Ville ikke at den skulle slutte. Har funnet en ny favorittforfatter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En helt nydelig bok, original historiefortelling og et så vakkert språk at jeg måtte stoppe opp flere ganger. Persongalleriet er også imponerende gjenkjennbart.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Strålende kollektivroman fra Island hvor historiene glir over i hverandre og du håper at de ikke skal ta slutt. Poetisk, ømt, rørende, sanselig, rått, humoristisk og melankolsk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kan ikke huske å ha fullført denne, husker den egentlig ikke i det hele tatt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kort sagt ei bok om folka i ei lita bygd på Island. Ingen klar hovudperson, men ein rekke små historiar om dei ulike menneska i bygda, og ting som skjer med dei, om relasjonar, om utvikling. Denne boka vil eg beskrive som vakker! Rett og slett; vakker – språket, innhaldet, oppsettet. På elegant vis får vi innblikk i dei ulike karakteranes liv – om draumane dei har, ønska, tankar, anger, håp. Dette er ein usedvanleg fin skildring av heilt vanlege menneske liv. Humor og alvor leikar fint side om side og maler fram flotte bilete av menneske og natur på Island.

Denne boka er original, ekte, sår, og fin og morosam. Ein skikkleg godtpose av ein roman! Ei bok som fortener merksemd. Ei bok du skal nyte med god tid og låge skuldre. Endå ei slik bok eg kjem til å lese igjen. Og igjen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Fortellerstemmen er et samlet "vi". Ei hel bygd forteller historien til flere av menneskene som bor der. Boka er delt opp i små fortellinger som igjen er delt opp i kapitler. Likevel er ikke dette en novellesamling, selv om den kan minne om det. Vi hører om flere av de samme folka i de forskjellige historiene. Trisk, komisk og litt stillegående er den. Den handler rett og slett om vanlige folk som gjør ting vanlige folk gjør, selv om vi ikke vil innrømme det; de blir frelst, redde, forelska, bedrar hverandre og lyver.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Egentlig så digget jeg denne boka, og jeg tenker at jeg må lese den igjen! Grunnen til at den "bare" får terningkast 4 av meg, er fordi jeg brukte så altfor lang tid på å lese den at jeg datt ut av handlinga. Boka handler om mange mennesker og det gikk helt i surr for meg. Så dersom jeg leser den igjen skal jeg ha bedre tid/lese den over kortere tid. Jeg syns den var skrevet på finurlig og artig vis. Språket er lett og muntlig og replikkene er skrevet på en annerledes måte. Forfatteren skildrer islendingene på en varm og "jovial" måte. Jeg likte ikke slutten sånn kjempegodt... Den kom litt bardust på meg.
Anbefales - men les den over et kort tidsrom (med mindre du husker veeeldig godt).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne M